Autonieuws

De nieuwe BMW X6 in al zijn glorie

Daags na het uitlekken van een vijftal foto's van de nieuwe BMW X6 heeft de Beierse autofabrikant de excentrieke SUV officieel onthuld.

Althans, SUV? BMW heeft in 2007 een eigen segment aangeboord met de X6, te weten het 'Sports Activity Coupe'-segment. In een notendop is dat samen te vatten als een SUV met een coupé-daklijn, wat simpeler klinkt dan dat het blijkbaar is. BMW heeft namelijk al sinds de introductiedag van de X6 een monopoliepositie in het segment en krijgt volgend jaar pas volwaardige concurrentie. Dan meldt de Mercedes-Benz MLC-klasse zich. Om voorbereid te zijn op die concurrentie is de tweede generatie BMW X6 nu klaar voor de strijd.

Robuuster en ruimer
De X6 viel voorheen op door zijn potige silhouet en aflopende daklijn, maar behield toch wat ronde vormen in onder andere de motorkap. Die lijnen heeft BMW strakgetrokken en de X6 heeft het nieuwe familiegezicht aangemeten gekregen om zo op z'n conventionelere X5-broeder te lijken. Daarnaast heeft hij natuurlijk veel weg van de kleinere X4. Het verschil tussen de twee is van buitenaf misschien niet direct te zien, maar qua grootte zijn ze duidelijk te onderscheiden. Deze tweede generatie X6 is binnenin zelfs gegroeid ten opzichte van z'n voorganger, want voortaan biedt hij ruimte aan 1.525 liter bagage wanneer de in 40:20:40 verdeelde achterbank neergeklapt is, 75 liter meer dan voorheen. Met de achterste stoelen recht overeind kan je 580 liter kwijt in de kofferbak.

Luxer
Naast dat hij binnenin ruimer is geworden heeft BMW de X6 ook van een ruimere standaarduitrusting voorzien. Van meet af aan heb je nu bi-xenonverlichting, 19 inch lichtmetaal, lederen bekleding, automatische airco met twee zones, automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch open- en sluitbare achterklep en het Driving Assistant-veiligheidspakket van BMW. Optioneel zijn er natuurlijk weer allerlei goodies aan te vinken op de optielijst. Wat te denken van een high-end Bang & Olufsen geluidssysteem en een Rear Entertainment Professional-systeem.

Motorenpalet
Vanaf december staat de nieuwe BMW X6 bij de dealers en dan zal hij met drie motoren leverbaar zijn. BMW trapt het benzinespectrum voorlopig af met de 50i, die gebruik maakt van een 4.4 liter V8 met 450 pk. Dieselen kan bij de introductie met de 258 pk sterke 30d en de 381 pk tellende M50d-topper. In het voorjaar van 2015 voegen de 35i met 306 pk en de nieuwe 40d met 313 pk zich daar nog bij. Elk van de krachtbronnen drijft alle vier wielen aan en is gekoppeld aan de bekende achttraps automaat.

Gerelateerde artikelen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X5 M en X6 M wederom samen de sneeuw in

Spyshots
BMW stuurt nieuwe X6 M de sneeuw in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.