Autonieuws

Nieuwe BMW X6 ligt op straat

Tot grote ergernis van BMW is de nieuwe X6 eerder dan gewenst onder de volle aandacht gekomen. Dit zijn de eerste foto’s van de twee generatie!

Eind 2007 boorde BMW met de X6 het avant-la-lettre-segment van de Sports Activity Coupe aan. Onmiddellijk sloeg deze nicheklasse met daarin kruisbestuivingen tussen een SUV en een coupé aan, maar gek genoeg kent de X6 tot op heden een monopoliepositie. Al is er dan eindelijk concurrentie in aantocht. Waar de Mercedes-Benz MLC echter nog volledig tot wasdom moet komen, is de BMW X6 al aan zijn tweede generatie toe. Dit is ‘m.

Grote X4
Waarom een succesvol model over een andere boeg gooien als deze (nog) alleenheerser in zijn klasse is? Is dat niet risicovol en bovendien heeft de X6 met zijn oorspronkelijke looks een zeer herkenbare identiteit aangemeten. De nieuwe X6 is dus meer van hetzelfde, maar desalniettemin in lijn gebracht met nieuwere BMW’s, zoals natuurlijk de nog te lanceren X4 en de X5. Van die laatste deelt de X6 ook weer grotendeels zijn techniek, inclusief beschikbare motoren en een sterk overeenkomstig dashboard. Binnenkort meer…

Gerelateerde artikelen

M Performance injecteert sportiviteit in BMW X6

Autonieuws
BMW X6 M Performance
> Artikel lezen

BMW X5 en X6 in M Performance-kledij

Autonieuws
BMW X5 en X6 in M Performance-kledij
> Artikel lezen

Prijzen BMW X5 M en X6 M flink gedaald

Autonieuws
BMW X5 M X6 M prijzen
> Artikel lezen

Jules Deelder zou trots zijn: BMW X5 & X6 M Black Fire Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.