Autonieuws

Ferrari SP America afgeleverd aan veeleisende klant

Weet je nog? Iets meer dan een maand geleden dook er een Ferrari op van wat in eerste instantie een F12berlinetta leek, maar toch ook weer niet. Het vermoeden ging onmiddellijk uit naar een speciaal vervaardigde one-off in opdracht van een gefortuneerde, veeleisende Ferrari-klant. Het klopte.

Naar verluidt draagt de one-off op basis van de F12berlinetta de naam Ferrari SP America. SP staat voor Special Project, Ferrari’s maatwerkatelier waar vermogende, maar zeker niet iedere geïnteresseerde zich kan melden als die een Ferrari wenst die afwijkt van het reguliere productgamma en bereid is daarvoor heel dieper in de buidel te tasten. SP’s worden zodoende eigenlijk nooit officieel aan de wereld voorsteld en het liefst enkel voorbehouden aan een unieke, eerste kennismaking met de opdrachtgever. Maar waar rook is, is vuur en daar zijn pottenkijkers.

Targa
Details zijn zoals gebruikelijk bij Special Project-Ferrari’s erg schaars en helaas heeft autospotter Marchettino enkel de voorzijde kunnen vereeuwigen. Meest opvallend daaraan zijn de drie smalle sleuven in de motorkap en de minder opgewerkte voorspoiler ten opzichte van de F12. Bijna niet te zien is dat de Ferrari SP America beschikt over een targadak, een kennelijk populaire accessoire onder SP-klandizie. De achterzijde moeten we je helaas schuldig blijven, maar mogelijk dat Ferrari toch nog van plan is meer uit de doeken te doen over de auto. En anders is het gewoon wachten op de eerste gedeelte foto’s van een omstander. Of zou de kersverse gelukkige van de Ferrari SP America hem enkel hebben aangeschaft om ernaar te kijken? Laten we hopen van niet.

Gerelateerde artikelen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Autonieuws
Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.