Autonieuws

Mitsubishi doet ook stoer in Gran Turismo 6

Het is zeker. Autofabrikanten hebben een nieuw marketingmiddel gevonden om zichzelf in de kijker te spelen. Na Citroën, Mercedes, BMW en Volkswagen, is Mitsubishi de zoveelste die met een flitsende bolide, enkel opgetrokken uit pixels, stoer doet in een racegame.

Wat begon met de in 2009 getoonde GTbyCitroën, toen nog voor de vijfde generatie van Sony’s racegame Gran Turismo, is heden uitgegroeid tot een ware hype: autofabrikanten die speciaal voor dit populaire PlayStation-spel een – vaak extravagant gestileerde – racer creëren in de hoop dat daarmee hun inherente merknaam vaker in beeld verschijnt dan gedurende het spelen van het racespel zelf. En het werkt nog ook, want er gaat geen virtuele racer voorbij die niet door de (auto)media wordt opgepikt. Eigenlijk is het dus allemaal onze eigen schuld dat we nu bijna elke week over zo’n pixelbolide moeten schrijven.

Immense achtervleugel
Terug naar Mitsubishi ’s creatie voor Gran Tursimo 6 (GT6). Die heeft de naam Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo gekregen en is naar eigen zeggen geïnspireerd op de gelijknamige studie die het Japanse merk meebracht naar de 2013 Tokio Motor Show. Maar waar die tastbare conceptcar te maken heeft met de werkelijkheid, had Mitsubishi bij het ontwerpen van de GT6-versie alle vrijheid. De virtuele wereld kent immers praktisch geen grenzen. En Mitsubishi heeft die kans met beide handen aangegrepen om de Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo lekker extreem neer te zetten. Vooral die immense achtervleugel mag er zijn.

Plug-In Hybrid
‘Kom maar op met die jankende V8 of brullende V12!’ Voor minder dan dat doe je het als autominnende gamer niet, toch? Zeker als een autofabrikant alle vrijheid had bij het ontwikkelen van haar virtuele kanon. Helaas, zo schreeuwerig van buiten, zo stilletjes is de Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo onder de motorkap. Vermoedelijk althans, want er zijn tot dusver geen specificaties opgegeven. Enkel dat de aandrijflijn van het type plug-in hybride is, gekoppeld aan een 8-traps automaat. Waarom?! Geen idee. Zal wel een marketingdingetje zijn…

Gerelateerde artikelen

Citroën GTbyCitroën gaat in productie!

Autonieuws
Citroën GTbyCitroën gaat in productie!
> Artikel lezen

Virtueel racen met de BMW Vision Gran Turismo

Lifestyle & design
Virtueel racen met de BMW Vision Gran Turismo
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Gran Turismo uitgebreid met Mercedes-AMG Vision Racing Series

Lifestyle & design
Gran Turismo uitgebreid met Mercedes-Benz AMG Vision Racing Series
> Artikel lezen

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo is virtuele supercar (updated)

Autonieuws
Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo is virtuele supercar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.