Autonieuws

Doe maar Exclusive: Porsche Panamera

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, en één zwarte Panamera Exclusive maakt het vierdeurs-coupémodel dus ook nog geen onnozele auto. Maar als Porsche er een traditie van maakt om om de haverklap Exclusive’s te presenteren, gaat de charme er wel een beetje van af.

Kort na de Exclusive-edities van de 911 Turbo Coupé, 911 Turbo Cabriolet, Macan S en de Boxster S, richt Porsche nu de schijnwerpers op de Panamera Exclusive. Het betreft een Turbo S-uitvoering, gehuld in Jet Black Metallic en voorzien van donker getinte lichtunits, zwarte eindpijpen en glossy-zwart gespoten, 20 inch velgen met daarachter als vanzelfsprekend heftig constaterende remklauwen. Net als bij de goudkleurige 911 Turbo zijn deze in felgeel gespoten.

Gedurfd

Van nauwelijks kleuren bekennen aan de buitenzijde, is aan de binnenzijde geen sprake. Daar is zwart juist ondergeschikt aan het vele rode leder. Zelfs de stoelbehuizing en die van de infotainment-schermen achter de hoofdsteunen zijn in deze vurige kleur uitgevoerd. Gedurfd. Verder is de Panamera Exclusive aangekleed met onder Porsche-klanten populaire accessoires als het Sport Chrono Package, te herkennen aan het klokje bovenop het dashboard, witte tellers, verlichting dorpels en speciale vloermatten en voetpedalen. Naar de prijs moet je niet vragen, want die communiceert Porsche nooit in het openbaar.


Gerelateerde artikelen

TopCar bekleedt nieuwe Porsche Panamera

Tuning & styling
> Artikel lezen

Verplichte kost: Porsche 911 Turbo Cabriolet Exclusive

Autonieuws
Verplicht nummertje: Porsche 911 Cabriolet Exclusive
> Artikel lezen

Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera

Autonieuws
Review: Burmester 3D Surround Sound in Porsche Panamera
> Artikel lezen

Enorme spierballen voor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Autonieuws
Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid
> Artikel lezen

De Macan á la Porsche Exclusive

Tuning & styling
De Porsche Macan á la Porsche Exclusive
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.