Autonieuws

Muzikaal eerbetoon: Volkswagen Beetle 'Beetles Edition'

Op 6 juni 1964 zetten The Beatles Nederland op z'n kop. In het Noord-Hollandse Blokker werd namelijk het enige Beatles-concert in Nederland ooit gegeven. Om die gebeurtenis te eren heeft Volkswagen Nederland een speciale Beetles Edition voor de Beetle uitgebracht.

Deze Volkswagen Beetle Beetles Edition heeft een hoop historische trekjes. Zo is er volop gerefereerd aan Abbey Road, de beroemde plek waar de zebrapad-foto van The Beatles is geschoten. Het gelijknamige album had zodoende een cover-foto. Maar naast de vier hoofdrolspelers kende die plaats ook een andere figurant: een crèmewitte Volkswagen Kever.

Naamplaatje
Het zal geen verrassing zijn: diezelfde crèmewitte-koetswerktint is op de Beetles Edition te verkrijgen met de naam Abbey White. Een extra knipoog naar het verleden is het handschoenenkastje, dat als Abbey Road-straatnaambordje is uitgevoerd. Op de portieren bevinden zich zebrapad-logo's en ook de wielen hebben een retro-uitstraling. Gitaarfabrikant Fender is tevens ingeschakeld om er een persoonlijk tintje aan te geven met een speciaal geluidssysteem. Zelf een persoonlijk tintje aan de auto geven? Dat kan. Onder het Volkswagen-logo op de kofferklep is namelijk een naam naar keuze aan te brengen. Deze optie is tezamen met het handschoenenkastje en de zebrapad-logo's voor een prijs van € 255,- te bestellen. Het Fender Sound System en de retro-wielen zijn afzonderlijk te bestellen.

Gerelateerde artikelen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen iBeetle is auto en telefoon in één

Automultimedia
Volkswagen iBeetle is auto en telefoon in één
> Artikel lezen

Fantastische fotogalerie Volkswagen Beetle uit 1949 & 2014

Fotogalleries
Fantastische fotogalerie Volkswagen Beetle uit 1949 & 2014
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle Dune nagenoeg productieklaar

Autonieuws
Volkswagen Beetle Dune haalt kop uit ’t zand
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.