Autonieuws

Skoda hangt prijskaartje aan Octavia G-TEC

Skoda is druk in de weer met aardgas-technieken en de Octavia G-TEC is het eerste wapenfeit van die ontwikkelingen. Vandaag heeft de Tsjechische autofabrikant een Nederlands prijskaartje aan hun 'aardgasser' gehangen.

De nieuwe Skoda Octavia G-TEC is in Hatchback- en Combi-variant te verkrijgen. Onder de motorkap huist een 1.4 TSI motor die goed is voor 110 pk. De actieradius is indrukwekkend te noemen, want op een volle benzine- en CNG-tank is totaal 1.250 kilometer  te behalen. Afzonderlijk is 350 kilometer op Compressed Natural Gas (CNG) af te leggen, en louter op benzine is een bereik van 900 kilometer te realiseren. Skoda verzekert dat je niets merkt wanneer de krachtbron tussen benzine en aardgas-toevoer wisselt. Het ruime bereik is echter niet de enige troef van de Octavia G-TEC, want met een geringe uitstoot van 97 gram CO2/km is de auto zowel dit jaar als in 2015 verzekerd van 20% bijtelling.

Vakantie-auto
Een extra meerwaarde van de Octavia G-TEC is het maximale trekgewicht. Dat is ongeremd 640 kilogram en 1.400 wanneer de aanhanger of caravan geremd is. Skoda zet de Octavia dan ook als echte vakantie-auto neer, en dikt dat statement aan door standaard een trekhaak met afneembare kogel te monteren. Bovendien is de Octavia G-TEC onveranderd ruim, ondanks de aanwezigheid van twee CNG-tanks. In de Hatch bedraagt de bagageruimte maximaal 1.450 liter en de Combi biedt zelfs ruimte aan 1.610 liter bagage.

Prijzen
Skoda Nederland biedt de Octavia G-TEC zoals gezegd in twee carrosserievormen aan. Die keuze wordt uitgebreid door een drietal pakketten, te weten Ambition, Ambition Businessline en Elegance. Als Hatchback begint de prijslijst van de Octavia G-TEC bij € 23.790,- als Ambition. Het Ambition Businessline-pakket op je Hatchback zet je € 25.150,- terug en voor de Elegance betaal je € 25.890,-. Tel duizend euro bij deze drie prijzen op en je hebt de vanafprijs van de Octavia G-TEC Combi in elke uitvoering te pakken.

CitiGo
Het CNG-programma van Skoda blijft niet beperkt tot de Octavia. Ook de compacte CitiGo is namelijk leverbaar als G-TEC, en wel vanaf een prijs van € 11.150,-. Met een uitstoot van 79 gram CO2/km is hij bovendien als 14%-bijteller te rijden.

De Skoda Octavia G-TEC is vanaf heden te bestellen en wordt in de loop van het jaar aan klanten geleverd.

De nieuwe ŠKODA Octavia Combi Greenline. Niet de enige met 14% bijtelling. Wel de ruimste! Configureer ´m hier.

De nieue Skoda Octavia, ontdek ‘m hier!

Gerelateerde artikelen

Skoda Octavia RS en Scout ook in het nieuw

Autonieuws
Skoda Octavia RS ook in het nieuw
> Artikel lezen

Vernieuwde Skoda Octavia in prijs gedaald

Autonieuws
> Artikel lezen

Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti

Autonieuws
Skoda Vision X: voorproefje van de nieuwe Yeti
> Artikel lezen

Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245

Autonieuws
Ook buiten werkuren genieten met Octavia 245
> Artikel lezen

(Aard)gassen met de Skoda Octavia G-TEC

Autonieuws
Skoda Octavia G-TEC (aardgas) komt 1.300 km ver
> Artikel lezen

Nog een SUV erbij voor Skoda: de Kamiq

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.