Autonieuws

Skoda-stagiairs hebben dakloze CitiJet af

Skoda doet het een keer anders. Doorgaans wordt het Wörthersee-evenement namelijk gebruikt om conceptcars voor toekomstige modellen te tonen, maar Skoda toont er dit jaar een schoolproject. Deze CitiJet is namelijk door stagiairs gemaakt.

Men nam bij Skoda een Citigo en gaf deze aan een groep stagiairs. Deze zetten er een zaag in en verwijderden het dak om zo een olijk, dakloos stadswagentje te creëren. Een cabriolet is het echter niet te noemen, want het dak zou er zelfs met een targa-constructie niet meer op kunnen worden gezet. Puur zomers vertier dus in deze tweedeurs tweezitter. 

Stoer bakkie
De Skoda-stagiairs wilden er niet zomaar een dakloze CitiGo van maken en deden op meerdere fronten hun best om er ook een sportieve twist aan te geven. Blauw/witte metallic-lak, blauwgespoten 16 inch 'racy'-wielen, een handgemaakte spoiler en twee uitlaatpijpjes doen vermoeden dat er behoorlijk wat onder de kap schuilt. Dat vermoeden wordt echter niet waargemaakt, want in het vooronder ligt een 1.0 liter MPI met 75 pk, die de sprint-naar-honderd in 13,9 seconden doet. Maar goed, maakt dat iets uit?

Dansende LED's
Het interieur van de CitiJet is gebaseerd op de CitiGo Sport, wat in tegenstelling tot de blauwe koetswerktint juist veel rood kent. Zo zijn de stiksels in het stuurwiel, de schakelpook en de handremhoes rood. De stoelen en vloermatten hebben een Sport-design en in het dashboard komt wederom rood terug, samen met contrasterend wit.
Het leukste interieur-detail is een geluidsinstallatie van 300 Watt die de stagiairs zelf hebben gemonteerd. Daaraan gekoppeld zijn LED's die als het ware op de muziek mee dansen en reageren op de beats.

De nieuwe ŠKODA Citigo. Een complete auto voor een kleine prijs. Bekijk hier het actiemodel met extra voordeel.

Gerelateerde artikelen

Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy

Autonieuws
Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy
> Artikel lezen

Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet

Autonieuws
Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet-schoolproject
> Artikel lezen

Skoda Citigo nu ook als Expedition en Active Pro

Autonieuws
Skoda breidt Citigo-assortiment uit met Expedition en Active Pro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.