Autonieuws

Eerste details nieuwe Volkswagen Passat

In het aankomende najaar heeft Volkswagen de lancering van de nieuwe Passat gepland. Om ons alvast in de stemming te brengen deelt het merk nu de eerste details met de wereld. En daarbij geven ze middels een paar designschetsen ons een indruk van zijn nieuwe gedaante.

Een strakker design dat meteen aan de CC doet denken, dat is hoe deze schetsen van de nieuwe Volkswagen Passat bij ons meteen op het netvlies kwamen. We zien er tevens wel wat in van de onlangs gepresenteerde New Midsize Coupé. En dat belooft deels veel goeds. Mocht Volkswagen dit design aanhouden dan kunnen we op termijn dus een dynamischer vormgegeven Passat verwachten. Echter, we kennen Volkswagen inmiddels en dus moeten we er rekening mee houden dat de schetsen vele malen sportievere gevoelens op moeten wekken dan het productiemodel. Maar goed, dat blijft gissen.

Motorenspectrum
Waar we niet over hoeven te gissen is een greep uit het motorengamma. Dat heeft Volkswagen namelijk al bekend gemaakt. Tegenover het Duitse Autobild heeft Volkswagen zich uitgelaten over een aantal van de beschikbare motoriseringen. Ze doen ten eerste melding van een nieuw ontwikkelde tweeliter TDI-viercilinder met 240 pk en 500 Nm koppel. Via een zeventraps-DSG worden alle vier de wielen aangedreven en komt het opgegeven verbruik op een respectabele 1 op 20 uit. Een nieuw pronkstuk dus, maar relevant voor de Nederlandse markt? Nee, daar telt vooral de CO2-uitstoot, zeker in het D-segment.
Waar wij dus vooral van gaan profiteren is de in 2015 leverbare hybride-variant van de Passat. Dit zal een 204 pk-sterke combinatie van een 1.4 liter TSI en een elektromotor zijn waarmee men 50 kilometer puur elektrisch kan rijden. Verder kan men een spectrum van motoren verwachten dat vermogens van tussen de 120 en 280 pk kent. Welke hiervan allemaal in ons land beschikbaar zullen zijn is echter nog koffiedik kijken al kunnen we er nu al wel vergif op innemen dat de Passat Hybrid de grote ster zal worden.

Groter maar lichter
Volkswagen bouwt de nieuwe Passat op het inmiddels welbekende MQB-platform. Mede daardoor kon de auto 85 kg lichter worden. Die besparing zit ‘em voor 33 kg in de body, 9 kg in het chassis en bovendien werd er 40 kg bespaard op de gehele aandrijflijn. De resterende 3 kg komt voor rekening van de electronica. Ondanks dat de nieuwe Passat 3 mm korter zal zijn dan het huidige model heeft Volkswagen het interieur 33 mm langer kunnen maken. De achterpassagiers profiteren bovendien van 26 mm meer hoofdruimte en de bagageruimte kan rekenen op 47 liter meer capaciteit. Forse verbeteringen

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Volkswagen Passat doet zijn proefronden

Spyshots
Nieuwe Volkswagen Passat doet zijn proefronden
> Artikel lezen

Toekomstige Volkswagen Passat voelt de druk

Spyshots
Toekomstige Volkswagen Passat voelt de druk
> Artikel lezen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Vooruitblik: Volkswagen Passat van 2015

Autonieuws
Vooruitblik: Volkswagen Passat van 2015
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.