Autonieuws

MINI Superleggera Vision laat Italië en Engeland samensmelten

De BMW Groep grijpt het jaarlijkse Concours d'Eleganza Villa d'Este aan om de meest bijzondere conceptcars te tonen. Ditmaal is het de beurt aan MINI, dat in samenwerking met Touring Superleggera een bijzondere Vision heeft gebouwd. Een auto met zowel Italiaanse als Britse roots. Een smaakvolle combinatie als je het ons vraagt.

'Een exclusieve interpretatie van een open tweezitter die het traditionele met het moderne combineert'. Zo'n zin belooft wat, hè? Deze stelling komt dan ook meteen terug in de styling van deze Superleggera Vision. Voor het exterieur is de klassieke Italiaanse koetsenbouwer namelijk aan de slag gegaan met handgevormde metalen platen, terwijl in het interieur modernere materialen terugkomen. Daar vind je namelijk hoogwaardig leder,  zwart chroom en veel aluminium terug. Het gehele dashboard is zelfs uit één plaat aluminium vervaardigd.

Elektrische rijbeleving
De insteek van MINI en Touring Superleggera bij het bouwen van deze in Como Blue-uitgevoerde Vision was het creëren van een roadster die puur geënt is op rijbeleving. Zo is het klassieke MINI-design van de wielen op de hoeken van de auto en korte overhangen aangehouden om de rij-eigenschappen naar eigen zeggen sportief te houden. Ook meteen herkenbaar als MINI-eigenschap zijn de ronde koplampen en dichte, hexagonale grille evenals de sportieve, driedimensionale strepen op de motorkap. De grille is overigens dicht omdat deze Vision puur elektrisch is. Een extra sportief tintje wordt gegeven door de CFRP-splitter en eveneens van CFRP vervaardigde diffuser, die de achterkant op zijn beurt afmaakt. Op die brede, platte achterzijde zijn de LED-achterlichten echter de blikvangers. Die zijn ontworpen met het oog op de Union Jack en vormen dan ook een Britse vlag wanneer je ze aan elkaar denkt. Maar niet alleen de achterlichten zijn met een knipoog naar de heritage van MINI gemaakt. De structuur-elementen van de portieren vormen samen namelijk ook een Union Jack. 

Mini in een Italiaans jasje
Genoeg hints naar het verleden dus, en dat het een Mini is komt ook in meerdere facetten van de conceptcar naar voren. Midden op het dashboard bevindt zich nog altijd het grote, ronde scherm dat op de nieuwe Mini debuteerde. Voor de Superleggera Vision is deze echter uitgebreid met een aanraakgevoelig element en een tweetal schermpjes. Naast het analoge klokje bevindt zich een scherm dat een camera activeert die tussen de twee voorstoelen is geplaatst. Deze is bedoeld om de gedenkwaardige momenten vast te leggen voor later. 
Het MINI-karakter komt naast het centrale scherm ook op andere plaatsen naar voren in het interieur. Als herinnering aan de gloriedagen van MINI in de racerij zijn namelijk sportieve kuipstoelen gemonteerd en zijn ze in hoogwaardig zwart leder omhuld. Om er toch een Italiaanse twist aan te geven heeft Touring Superleggera op onopvallende plaatsen de kleur Misty Magenta terug laten komen, trouw aan het 'Hide & Reveal'-motto van MINI. Onder het instrumentenpaneel bijvoorbeeld, of in de portierstructuren.

Productie?
Zoals veelal met dit soort concepten zijn er geen plannen om de auto in productie te nemen. Maar aangezien Touring Superleggera de Alfa Romeo Disco Volante ook tot realiteit wist te brengen kijken wij er niet vreemd van op dat, als we genoeg gaan zeuren, de Italianen overstag zullen gaan. Al zal de prijs dan niet mals zijn...

Gerelateerde artikelen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Maserati GS Zagato: superexclusieve Italiaan

Autonieuws
Maserati GS Zagato: superexclusieve Italiaan
> Artikel lezen

BMW blikt vooruit op Concorso Villa d’Este

Autonieuws
BMW blikt vooruit op Concorso Villa d’Este
> Artikel lezen

BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010

Autonieuws
BMW 328 Kamm Coupé Concept op Concorso d’Eleganza 2010
> Artikel lezen

Aston Martin AM310 gepresenteerd op Villa d´Este

Autonieuws
Aston Martin AM310 gepresenteerd op Villa d´Este
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.