Autonieuws

Seat Cupster Concept is dakloze feest-Ibiza

De Seat Ibiza is 30 geworden en zoals een echte autofabrikant betaamt viert Seat dat feestje met een speciale editie: de Cupster Concept.

Pak een Seat Ibiza Cupra, zaag het dak er af en voilà, je hebt de Cupster Concept. Oké, dit is misschien iets te kort door de bocht, maar het komt er wel op neer. Qua styling-veranderingen heeft Seat zich niet bijzonder in het zweet gewerkt. Op het eerste gezicht is enkel het dak verwijderd en zijn er een aantal cabrio-specifieke elementen toegevoegd. Wel is de lakkleur nieuw, en dat onderstreept de gekozen naam: New Orange. Cupra-logo's verraden dat dezelfde krachtbron als in de Ibiza Cupra zich in het motorruim van de Cupster bevindt: een 1.4 liter TSI met 180 pk. Die is overigens gekoppeld aan een DSG-bak.

Wörthersee
Dit jaar grijpt Seat het Wörthersee-evenement aan om deze Cupster Concept tentoon te stellen. Elk jaar staan daar verscheidene Volkswagen Groep-concepts te pronken, maar waar ze in verschillen is het 'productiepotentieel' (bij gebrek aan een beter woord). Hiermee bedoelen we de kans dat het desbetreffende merk daadwerkelijk bezig gaat met een productieversie van de conceptcar. In het geval van Audi en de A3 Clubsport Quattro is het een open deur dat de nieuwe RS3 er veel op gaat lijken en Skoda heeft met de CitiJet een stage-project gekozen als Wörthersee-showcase. Zeer waarschijnlijk wordt dat exentrieke kleintje niet in productie genomen. Neemt Seat die stap wel met de Cupster Concept? Waarom niet. Er bevindt zich immer geen cabriolet in het Spaanse modellengamma, dus de kans dat ze er serieus over aan het discussiëren zijn is aanwezig. Een evenement als het GTI-Treffen in het Oostenrijkse Wörthersee is doorgaans een goede graadmeter om de meningen van het publiek te peilen. De tijd zal het leren.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi A3 clubsport quattro concept: bruut voorproefje nieuwe RS3

Autonieuws
Audi A3 clubsport quattro concept is voorproefje nieuwe RS3
> Artikel lezen

Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet

Autonieuws
Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet-schoolproject
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.