Autonieuws

Prijzen BMW 2-serie Active Tourer bekend

BMW Nederland heeft een prijskaartje aan de 2-serie Active Tourer gehangen. Nu al bestellen kan vanaf € 28.900,- Wie de auto eerst in de showroom wil uitproberen of proefrijden moet daarvoor nog wachten tot 27 september. Dan arriveren de eerste exemplaren bij de dealer.

De 2-serie Active Tourer is hét antwoord van BMW op de Mercedes-Benz B-klasse, dus het is wel zo interessant de prijzen van dat model er ook eventjes bij te pakken. Instappen in de 2-serie Active Tourer kan op honderd euro na vanaf 29 mille. Een tarief dat op hetzelfde niveau ligt als dat van de voordeligste B-klasse. Die is er namelijk vanaf € 29.295,- als B 180 met 122 pk en 200 Nm sterke viercilinder-benzine. De voordeligste 2-serie Active Tourer is de 218i, een driecilinder-benzinevariant met 136 pk en 220 Nm. Schakelen dien je voor dit geld helemaal zelf te doen, maar wie dat liever niet wil kan kiezen om dit over te laten aan een 6-traps automaat. Die heeft een meerprijs van € 2.400,-.
De tweede en meteen sterkste benzinemotorisering in de 2-serie Active Tourer is een flinke stap omhoog. Dat betreft namelijk de 225iA met 231 pk en 350 Nm aan koppel, goed voor een vanafprijs van € 41.900,-. Die A in 225iA staat overigens voor automaat, een 8-traps die standaard is. Ter vergelijk: de Mercedes B 250 met standaard 7-traps automaat en 211 pk en 350 Nm kost € 38.195,-.

Meer motoren volgen
Dieselen met de 2-serie Active Tourer kan ook, al zit je dan vast aan de 218d met 150 pk en 330 Nm aan trekkracht. De prijs van dit model start bij € 33.900,- en gecombineerd met de 8-traps automaat is dit € 36.035,-. Ter vergelijk: vergelijkbare B-klasse’s zijn de 136 pk sterke B 200 CDI en de B 220 CDI met 170 pk en standaard automaat. De vanafprijzen daarvan bedragen respectievelijk € 36.495,- en € 42.250,-.
Meer benzine- en dieselmotoren voor de 2-serie Active Tourer volgen later, waaronder BMW’s nieuwe 1.5 liter driecilinder-diesel die we reeds kennen uit de nieuwe Mini.

Standaarduitrusting
Tot de standaarduitrusting van de BMW 2- serie Active Tourer behoren onder meer een bandenspanningsweergavesysteem, tweefasen-remlichten en een reeks veiligheidssystemen, zoals Cornering Brake Control (CBC), Dynamische Stabiliteits Controle met Dynamic Brake Control (DSC+) en Dynamische Tractie Controle (DTC). Ook diverse functies van BMW EfficientDynamics, zoals de Auto Start Stop-functie, Brake Energy Regeneration en de Driving Experience-schakelaar met ECO PRO-modus zijn standaard.
Comfortverhogende zaken zijn onder meer airconditioning en elektrisch te bedienen buitenspiegels en zijruiten voor en achter. Voor- en achterin is een armsteun met opbergmogelijkheden gemonteerd. Tot de uitrusting behoren verder een boordcomputer, een 6,5 inch display, een iDrive controller met Personal Profile en het audiosysteem BMW Professional.

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Foto productieklare BMW 2-serie Active Tourer gelekt

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: BMW 2-serie Active Tourer (inclusief richtprijs)

Autonieuws
Officieel: BMW 2-serie Active Tourer (incl. prijs)
> Artikel lezen

Trainingspak voor BMW 2-serie Active Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW 2-serie Active Tourer is al klaar voor productie

Spyshots
BMW 2-serie Active Tourer is al klaar voor productie
> Artikel lezen

Facelift voor BMW 2-serie Active en Gran Tourer

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.