Autonieuws

Nederlandse Silvermine bijna klaar met 11SR-trackauto

Dicht tegen de Duitse grens bij Enschede ligt het kleine plaatsje Overdinkel. Een gehucht waar normaliter weinig gebeurt, maar waar nu toch wel degelijk iets spannends staat te gebeuren. Daar werkt Frank van Rouendal, directeur van Silvermine, namelijk aan de 11SR, een vederlichte racer puur bedoeld voor track-days.

Toegegeven, ook wij moesten er even naar zoeken: de oorsprong van Silvermine en deze auto. Maar maakt dat dit artikel juist niet des te leuker? Iemand die zijn passie voor (snelle) auto's omzet in een rijdbaar product en ook nog eens dichtbij de voltooiing daarvan is. Zo'n ambitie kunnen we alleen maar toejuichen.

Puur voor het circuit
En nu over naar de Silvermine 11SR. Van Rouendal begon met het ontwerpen van de 11SR met de gedachte er een straatlegale racer van te maken, maar hij koos ervoor dat plan al gauw naar de prullenbak te verwijzen en zich puur op het circuit te richten. En wanneer dat gebeurt weet je dat het een hardcore-speeltje wordt. Met allerlei regels die gelden voor straatlegale auto's hoeft hij dan immers geen rekening te houden. Zo kan de koets bijvoorbeeld dichter op het asfalt worden gelegd en blijft het gewicht ongetwijfeld laag, al weten we nog niet precies 'hoe en wat'. Vrijgegeven details zijn namelijk schaars, al wil Van Rouendal waarschijnlijk een drieliter zescilinder-boxer van Subaru gebruiken om de 11SR aan te drijven. Het vermogen zou hiermee rond de 325 pk komen te liggen. De komende maanden verwachten we meer details, dus stay tuned voor meer Nederlands autonieuws.

Gerelateerde artikelen

Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?

Autonieuws
Wat kosten deze 5 elektrische auto’s als occasion?
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.