Autonieuws

Ringvechter: Renault Megane RS 275 Trophy

Hier is hij dan, Renault's aanval op het Nürburgring-record van Seat. Na een kleine teasercampagne hebben we nu dan de officiële informatie gekregen over de opgepepte Mégane RS 275 Trophy.

In hot hatch-land is de Renault Mégane RS lange tijd oppermachtig geweest. Qua wegligging en prestaties liet hij alle andere voorwielaangedreven concurrenten achter zich, maar aan die dominantie kwam begin dit jaar plots een eind. Seat lanceerde namelijk de nieuwe Leon Cupra, die pardoes het Nürburgring-record voor voorwielaangedrven auto's van de Mégane RS afsnoepte. Dat kon Renault niet zomaar laten gebeuren, en dus kwam er een reactie. En wel in de vorm van deze Mégane RS 275 Trophy.

Meer, meer, meer
Je raadt het al, 275 pk is het vermogen dat de geblazen tweeliter viercilinder levert. Een boost van 10 pk die door de engineers van Renault verwezenlijkt is. Maar die engineers zijn niet de enigen die iets aan deze Trophy gedaan hebben. In samenwerking met Öhlins, Akrapovic en Michelin is er hard gewerkt aan deze supersportieve hatchback. Renault's Cup-onderstel verzorgt de basis, waarna Öhlins het voorzag van haar eigen Road&Track-dempers. Daarmee zijn de dempers, zoals de naam al enigszins doet vermoeden, geheel naar wens af te stellen. Akrapovic ging op hun beurt bezig met een titanium uitlaatsysteem, dat voorzien is van een koolstofvezel eindstuk. Twee materialen die al meteen een gewichtsbesparing-belletje doen rinkelen. Michelin ontwikkelde tenslotte speciaal Pilot Sport Cup 2-rubber dat de Mégane RS 275 Trophy optimaal op de weg moet houden. Omringd door die plakkerige banden zijn 19 inch Speedline Turini-wielen, die Renault ook gebruikt op wedstrijdversies van de Mégane.

Snelle looks
Genoeg om over te praten dus, maar daar blijft het niet bij. Men kan aan onderhuidse veranderingen namelijk niet afzien dat het hier om een extra snelle Mégane gaat. Om die twijfels enigszins weg te nemen heeft Renault een scala aan cosmetische veranderingen doorgevoerd, beginnende bij de opvallende Platinagrijze strepen op de flanken van de auto. Een kleur die eveneens terugkomt op de voorspoiler en in de geblokte vlag onderaan de portieren. Open die portieren en je wordt begroet door het productienummer op de instaplijst van je eigen Trophy, waarna je in met leder en alcantara omhulde sportstoelen van Recaro plaatsneemt. Rode stiksels en Renault Sport-logo's maken het sportieve interieur af.

#UNDER8
Maar dat 'Ring'-record dan?! Daar laat Renault zich nog niet over uit. De spanning wordt dus nog even opgebouwd tot 16 juni, wanneer er 'meer info' bekend zal worden gemaakt. Ga er dus maar van uit dat we dan een officiële tijd te zien krijgen. Voorlopig een kleine teleurstelling dus, maar die is eigenlijk niets vergeleken bij het nieuws dat Renault voor ons in petto heeft. Tussen alle twintig landen waar de Mégane RS 275 Trophy te koop zal zijn, ontbreekt Nederland.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS wil zijn kroon terug

Spyshots
> Artikel lezen

Puristen-speeltje: Renault Mégane RS 275 Cup-S

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane R.S. RB8 eerbetoon aan Red Bull Racing

Autonieuws
Renault Mégane R.S. RB8 eerbetoon aan Red Bull Racing
> Artikel lezen

Prijs nieuwe Renault Mégane RS bekend gemaakt

Autonieuws
Prijs nieuwe Renault Mégane RS bekend gemaakt
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Renault verscherpt eigen ronderecord Nürburgring

Autonieuws
Renault verscherpt eigen ronderecord Nürburgring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.