Chevrolet Matiz: de goedkoopste

Het spelletje van goedkope auto´s blijft maar doorgaan. Chevrolet presenteert vanaf heden de nieuwe Matiz op de Nederlandse markt. Met een vanafprijs van € 7.495,- is het de goedkoopste auto van ons land.

De nieuwe Matiz is het kleinste lid uit de Chevrolet-reeks. Het is een opvallend karretje dat vriendelijk oogt. Wat vooral vriendelijk is, is de verkoopprijs. Chevrolet is daarmee € 3,- onder de prijs van de Daihatsu Cuore gaan zitten. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat de Cuore een tijdelijk actiemodel betreft en de Matiz standaard dit prijskaartje draagt. Het is daarmee de goedkoopste auto van Nederland zonder dat dat een tijdelijk karakter heeft.
 
Motoren en prijzen
Kopers hebben de keuze uit twee benzinemotoren. Het betreft een 0.8 liter metende driecilinder met een vermogen van 52 pk en een 1.0 liter viercilinder met een vermogen van 66 pk. De prijzen beginnen, zoals gezegd, bij € 7.495,- voor de Matiz 0.8 Pure. De Spirit is € 1.000,- duurder en voor de Style (met automaat) moet € 10.495,- worden betaald. De Matiz 1.0 kost € 9.795,- in Style-uitvoering en € 10.945,- in de Class-uitvoering.
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

 
Belangrijke auto voor Chevrolet
Dat de Matiz een belangrijke auto is voor Chevrolet blijkt wel uit de verkoopcijfers. Vorig jaar werden er in Europa maar liefst 57.900 exemplaren verkocht. Men verwacht dat er dit jaar 80.000-90.000 exemplaren van de nieuwe Matiz zullen worden verkocht. In Nederland verkocht Daewoo vorig jaar nog 3.300 exemplaren van de Matiz.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties