Autonieuws

Edo Competition schroeft Porsche 911 Turbo S op

Gelukkig maar dat er mensen bestaan die een acceleratie van 0 naar 100 km/h in amper drie tellen nog niet vlot genoeg vinden. Anders had Edo Competition de Porsche 911 Turbo S voor niets zitten opvoeren.

Wie ooit eens heeft mogen ervaren wat een adrenalinekick het geeft om in slechts enkele seconden naar honderd te worden gelanceerd, zal niet snel begrijpen waarom sommigen naar nog sneller verlangen. Toch zijn ze er; mensen voor wie het niet snel genoeg kan, ook al kunnen hun zintuigen dergelijke snelheden van nature eigenlijk amper nog bijbenen. Voor die personen is de Porsche 911 Turbo S van Edo Competition ongetwijfeld een begeerlijke auto. Katapulteert deze geblazen ‘Elfer’ af-fabriek al in een oogverblindende 3,1 seconden naar de 100 km/h, de versie van Edo Competition duikt onder die ‘magische grens’ van drie seconden. In 2,8 seconden is de spurt al achter de rug, wat slechts drie tiende trager is dan de snelste auto ter wereld, de Bugatti Veyron Super Sports. De extra 30 pk en 80 Nm die de Edo Competition 911 Turbo S ten opzichte van de standaard 560 pk en 700 Nm geniet mist ook zijn uitwerking op de topsnelheid niet. Dankzij het toegenomen vermogen is de top op 327 km/h komen te liggen, wat 318 km/h is als je niets aan de 911 Turbo S laat aanpassen.

Totale controle
Om zo ontiegelijk snel uit de startblokken te kunnen komen is niet alleen brute kracht nodig, maar wellicht nog meer allerlei technologieën die de enorme aandrijfkrachten uiterst efficiënt kunnen benutten. Geavanceerde vierwielaandrijving bijvoorbeeld, waarover de nieuwe 911 Turbo S standaard beschikt. Daarnaast is deze Porsche uitgerust met vierwielsturing. Dit systeem zorgt ervoor dat de achterwielen – in tegengestelde richting – lichtjes meesturen met de voorwielen. Maar deze technologieën heeft Porsche al voor Edo verzorgd. Zelf doet de Duitse tuner een duit in het zakje met stijvere en 3 centimeter kortere veren en een aangepaste demping. Uiteraard ontbreekt een auditief uitlaatsysteem en een set velgen uit eigen huis ook niet. 20 inch in diameter meten ze, zowel vóór als achter. Voor wie dat wenst zijn zelfs de stickers te koop.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 Turbo van TechArt is af

Tuning & styling
Porsche 911 Turbo van TechArt is af
> Artikel lezen

Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud

Autonieuws
Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud
> Artikel lezen

Naaktloper: de nieuwe Porsche 911 Turbo Cabriolet

Spyshots
Naaktloper: de nieuwe Porsche 911 Turbo Cabriolet
> Artikel lezen

Watertanden bij Porsche 911 Turbo S van TAG Motorsports

Tuning & styling
TAG Motorsports Porsche 911 Turbo S
> Artikel lezen

Verplichte kost: Porsche 911 Turbo Cabriolet Exclusive

Autonieuws
Verplicht nummertje: Porsche 911 Cabriolet Exclusive
> Artikel lezen

Merkwaardige spyshots Porsche 911 Turbo

Spyshots
Merkwaardige spyshots Porsche 911 Turbo
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.