Autonieuws

30 Jahre Edition is über-M5 met 600 pk

Luxe sedans met ontiegelijk veel power, het is een goed huwelijk. Dat blijkt wel uit het feit dat de BMW M5 na 30 ‘Jahren’ nog onverminderd begeerd wordt en we inmiddels al aan de vijfde generatie zitten. Dat moet gevierd en dat doet BMW M met deze gelimiteerde, opgepepte M5 30 Jahre Edition, goed voor 600 pk en 700 Nm. Dat belooft wat!

Gisteren meldden we het al, maar nu is het officieel. Deze 30 Jahre Edition wordt niet alleen de meest krachtige M5, maar ook de meest krachtige BMW die ooit in serieproductie is genomen. Om te beginnen schroeft BMW het Competition Package op de M5 30 Jahre Edition en geeft hem een krachtkuur. De standaard 560 pk en 680 Nm komt daarmee op de 'magische grens' van 600 pk te liggen, bijgestaan door een indrukwekkend koppel van 700 Nm. Wat zoveel vermogen met een best bemeten sedan doet? Spelen! In slechts 3,9 seconden valt er met de M5 30 Jahre Edition naar de 100 km/h te knallen, wat nog eens vier tiende sneller is dan een M5 met Competition Package. Ook is de carrosserie met 10 millimeter verlaagd en zorgt het Active M Differential voor een betere tractie.

Blikvanger
Maar bij extra power blijft het niet alleen. Het oog wil namelijk ook wat. In de ogen van BMW een matte Frozen Dark Silver-lak bijvoorbeeld, gecombineerd met zwartchromen details in onder andere de grille en raamomlijsting en 20 inch Competition Pack-velgen. Eenmaal genesteld in de BMW M5 30 Jahre Edition hul je je in leder en alcantara en kom je op meerdere plaatsen in het interieur speciale ’30 Jahre’-logo’s tegen. Het stuurwiel, de middenconsole en de deurpanelen zijn tevens in antracietkleurig alcantara afgewerkt. Ook aanwezig is een plaquette dat het serienummer van elk van de slechts 300 te bouwen M5 30 Jahre Editions vermeldt. Hebben? Weet dan dat je minimaal € 156.500,- bij de dealer neer te leggen en daarmee snel moet zijn. BMW Nederland krijgt namelijk maar een handjevol van deze speciale edities, al is nog niet bekend hoeveel dat er precies zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

BMW lanceert M-accessoirelijn voor M5 en M6

Autonieuws
BMW lanceert M-accessoirelijn voor M5 en M6
> Artikel lezen

BMW’s Competition Package voor M5 en M6

Autonieuws
BMW’s Competition Package voor M5 en M6
> Artikel lezen

BMW doet gefacelifte 5-serie en M5 uit de doeken

Autonieuws
BMW doet gefacelifte 5-serie en M5 uit de doeken
> Artikel lezen

‘Jarige BMW M5 klimt naar 600 pk’

Autonieuws
‘Jarige BMW M5 klimt naar 600 pk’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.