Autonieuws

Rezvani Beast klaar voor de verkoop

Veel extremer dan een Ariel Atom wordt het niet. Alleen ziet de Britse super-skelter er niet uit. Een gat in de markt, volgens het onbekende Rezvani Motors uit Californië, dat een gelikte carrosserie om de Ariel Atom bedacht en deze binnenkort op de markt brengt.

Beast, zo noemt Rezvani Motors haar creatie en die dekt de lading behoorlijk. Voor wie de specificaties van de Ariel Atom uit het hoofd kent is dat eigenlijk geen verrassing. De Rezvani Beast is echter nog hitsiger dan zijn donorauto. Voor een vanafprijs van 165.000 dollar, omgerekend zo'n een kleine 150.000 euro, trakteer je jezelf op een extreem opgevoerde 2.4 liter viercilinder voorzien van een compressor en een turbo en katapulteert je jezelf in een oogwenk naar de 100 km/h. Het liefst 500 pk sterke motorblok zou daarvoor slechts 2,7 seconden nodig hebben.

Bestaande Atom-eigenaren
Wie al in het bezit is van een Ariel Atom maar deze destijds vooral heeft aangeschaft vanwege zijn prestaties en niet omwille van z'n sprankelende looks, biedt Rezvani een helpende hand voor zo'n 80.000 dollar. Voor dat geld wordt de body gemonteerd, maar ook een gelimiteerde slip-differentieel, krachtigere remmerij, instelbare dempers voor snellere rondetijden op het circuit, een sportstoel met koolstofvezel behuizing en 4-punts gordels, alsook lichtgewicht 19 inch wielen met schoeisel van Toyo.

Kostbare opties
Ondanks dat de Rezvani een pure straatracer is (let maar eens op de kussenloze zetels), is de optielijst nog behoorlijk lang om je nog eens duizenden euro's armer te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld een race-waardig remsysteem à 2.995 dollar of variabele dempers van Bilstein voor 2.720 dollar. Toch liever zitten op lederen stoelen of uitkijken op een volledig lederen interieur? Dat kan, al kost je dat respectievelijk 1.470 dollar en 4.999 dollar extra. Ook voor een glazen voorruit dien je bij te betalen, namelijk 2.850 dollar. En voor het speciale trackday-package vraagt Rezvani 3.150 dollar. Inbegrepen zijn dan een dodemansknop voor de accu, een rolkooi, een brandblusser en een datalogger.

Interesse? Meld je dan bij Revzani in Califorinie waar iedere Beast in een week of 12 met de hand wordt gebouwd.

Gerelateerde artikelen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Ferrari heeft een nieuwe one-off: de SP38

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.