Autonieuws

'Porsche gaat Cayenne-coupé bouwen'

De oplettende lezer is het vast al opgevallen: SUV's zijn populairder dan ooit. Autofabrikanten grijpen die populariteit gretig aan en duiken die markt in met nieuwe modellen in allerlei vormen. Het inmiddels welbekende begrip 'nichevulling' vindt zo ook zijn weg naar het SUV-segment. In dit geval gaat het om de SUV-coupé-niche, ook wel als Sports Activitiy Coupe betiteld door BMW, dat met de X6 het segment in het leven riep. Porsche gaat zich hier naar verluidt ook aan wagen met een op de Cayenne gebaseerde SUV-coupé.

Nadat Mercedes-Benz de MLC-klasse onlangs aankondigde krijgt het segment dankzij Porsche er een derde grote speler bij. De fabrikant heeft in de vorm van de Cayenne al een verkooptopper in huis en ook de nieuwe Macan lijkt hetzelfde lot te zijn beschoren. Populariteit die Porsche als muziek in de oren klinkt en bovendien naar meer smaakt. 

Nog even geduld
In 2018 staat de introductie van de derde generatie Porsche Cayenne gepland en waarschijnlijk zal dat ook het jaar zijn waarin de Cayenne Coupé het levenslicht ziet. Porsche heeft dus nog even de tijd om het concept door te ontwikkelen, al ligt het platform er al wel. Dat is namelijk het MLB-platform van de Volkswagen Groep, dat de basis zal vormen van een zevental SUV's waaronder de nieuwe Audi Q7. Denk qua styling aan de daklijn van de Macan, waarvan je hierboven een schets ziet.

Stevige concurrentie
We haalden het in de intro al even aan, Porsche gaat een bestaand segment betreden met de Cayenne Coupé. Gearriveerde auto's als de BMW X6, Mercedes MLC, maar in zekere zin ook de Range Rover Sport vinden gretig aftrek. Porsche zal het dus niet makkelijk hebben, maar ons inziens passen de Duitsers prima tussen dit rijtje. Sterker nog, een sportautofabrikant als Porsche hoort hier gewoonweg in thuis. Vooralsnog ziet het er dus naar uit dat Porsche ook potentieel ziet in dit plan, al zweeft er nog enige onzekerheid rond de Cayenne Coupé. In gesprek met het Engelse Autocar zegt een Porsche-insider namelijk dat de productiefaciliteit in Leipzig alle Cayenne's van het merk bouwt, en dat de capaciteit door onveranderd goede verkoopcijfers een eventuele komst van een extra SUV nog niet aan zou kunnen. Er moet her en der dus nog gesleuteld worden aan het plan, maar we houden serieus rekening met een komst van de Porsche Cayenne Coupé.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Porsche Cayenne ook als plug-in hybrid

Spyshots
Porsche Cayenne’s milde facelift komt dichterbij
> Artikel lezen

Exclusief actiemodel: Porsche Cayenne Platinum Edition

Autonieuws
Exclusief actiemodel: Porsche Cayenne Platinum Edition
> Artikel lezen

Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV

Autonieuws
Officiële X6-jager: Mercedes Concept Coupé SUV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.