Autonieuws

Anderhalve ton voor Morgan Plus 8 Speedster

Ter ere van het 100-jarig jubileum van hun fabriek in Malvern, Worcestershire, kondigde Morgan vorige maand aan een aantal gelimiteerde edities te lanceren. Deze Plus 8 Speedster bijt daarvan het spits af, en nu kunnen we je er meer over vertellen.

Update 28 mei 2014: Nimag, de Nederlandse importeur van Morgan heeft bekend gemaakt wat de Plus 8 Speedster moet kosten. Prijzen beginnen bij € 141.999,- voor de versie met 6-traps automaat, met optioneel schakelflippers achter het stuurwiel. De handgeschakelde versie heeft 6 versnellingen heeft een hogere vanafprijs van € 149.999,- vanwege zijn hogere uitstoot en dus BPM-heffing.

Naar smaak samenstellen
Morgan hecht veel waarde aan uitgebreide personaliseringsopties voor hun klanten, en bij de Plus 8 Speedster Limited Edition is dat niet anders. Een prijs- en optielijst biedt namelijk een scala aan mogelijkheden voor de koper. Zo kan men uitgebreide exterieur- en interieuropties kiezen, en zijn er ook prestatieverbeterende keuzemogelijkheden voorhanden. Om te onderstrepen dat het hier een Limited Edition betreft heeft Morgan unieke wielen in de prijslijst opgenomen.

Flippers
Maar daar blijft het niet bij voor Morgan als het om unieke opties gaat. De Plus 8 Speedster Limited Edition krijgt namelijk schakelflippers achter het stuur aangemeten, een primeur voor Morgan. Gekoppeld aan een zestraps automaat kan men zo door de verzetten heen schakelen. Wie dat liever met de pook doet kan gebruikmaken van de standaard zesbak of een automaat met eveneens zes versnellingen. Meerprijs van die automaat is 2.500 pond, en de schakelflippers doen daar nog eens 500 pond bovenop.

Moderne techniek in een vintage jasje
De allure van Morgan's automobielen is naar onze mening het traditionele design vermengd met moderne technieken. Want ook al oogt het ouderwets, in de praktijk is het dat allerminst. Morgan maakt namelijk veelvuldig gebruik van aluminium in het chassis en het interieur is voorzien van een veelvoud aan luxueuze opties. Zo is er de mogelijkheid om stoelverwarming op het bestelformulier aan te vinken en is ook een DIN Sound-systeem te selecteren. Bovendien is het stuurwiel in hout of Alcantara uit te voeren en is er de keus uit gewatteerd of geperforeerd leder in het interieur. Sportievelingen kunnen tevens kiezen voor  koolstofvezel Tillet-stoelen en een rolkooi.
Prijzen voor dit alles beginnen bij 69.995 pond, voor ons omgerekend rond de € 85.000,-. Op de Morgan-website is de volledige prijslijst te vinden en geïnteresseerden kunnen daar tevens hun interesse kenbaar maken. Levering vangt aan vanaf juli.

Gerelateerde artikelen

100 stuks van Morgan 3 Wheeler Golf Edition

Autonieuws
100 stuks van Morgan 3 Wheeler Golf Edition
> Artikel lezen

Beter dan ooit: de vernieuwde Morgan Plus 4

Autonieuws
Morgan Plus 4
> Artikel lezen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Morgan trakteert op gelimiteerde Plus 8 Speedster

Autonieuws
> Artikel lezen

Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands

Autonieuws
Morgan brengt eerbetoon aan Brooklands
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.