Autonieuws

De BMW M4 Safety Car in detail

Redactie 2 mei 2014

BMW heeft dit seizoen een achttal M4 touringcars in de DTM rijden, maar daar komt nog een negende bij in de vorm van deze BMW M4 DTM Safety Car. Vorig jaar was het een Mercedes C63 AMG Black Series die dienstdeed, maar die tijd is vervlogen. Het seizoen van 2014 staat voor de deur, en daarom licht BMW haar nieuwste Safety Car voor ons uit.

Genoeg pit

Genoeg pit

Om de DTM-circuits over te scheuren moet er wel genoeg kracht op de achterwielen afkomen. 431 pk en 550 Nm uit een 3.0 liter zes-in-lijn met dubbele turbo, dat klinkt ons al snel genoeg.

Herkenbaar

Herkenbaar

Voorzien van een herkenbare livery die elk jaar hetzelfde is, zal deze M4 zich over de bekende circuits banen waar nodig. Al hoopt iedereen van het Safety-team natuurlijk dat ze zo min mogelijk in actie hoeven komen.

Zwaailichten

Zwaailichten

De opvallende zwaailichten op het dak helpen aanzienlijk bij het herkenbaar houden van de auto. Niet te missen wanneer hij in je spiegels verschijnt.

Carbon

Carbon

Een safetycar moet de deelnemende wagens wel enigszins bij kunnen houden over de bochtige stukken asfalt. Daarom is gewichtsreductie van groot belang. BMW kiest er dan ook voor om veelvuldig gebruik te maken van carbon op de M4.

M-Performance

M-Performance

BMW M4-connaisseurs merken het meteen op. Deze M4 is namelijk niet standaard. Hij heeft speciale onderdelen van M-Performance meegekregen, zoals deze spoilerlip.

Racer

Racer

Binnenin is het ook allesbehalve standaard. Wat heet, het is gewoon een racespecificatie in de cabine. Recaro-sportsoelen met vierpuntsgordels, vergezeld door een stevige rolkooi én brandblusser, het zou zo in een van de deelnemende wagens kunnen.

Less is more

Less is more

In de rest van het interieur niet al te veel poespas, al zit er wel een batterij aan schakelaars in de middenconsole. Echter, geen onnodige opties, want less is more in de racerij.

Nog meer carbon

Nog meer carbon

Zo ook het dashboard, dat volledig standaard is vergeleken met een normale M4. We weten echter niet of het carbon inlegstuk ook écht gewichtsbesparend is, maar stoer is het wel.

Onmiskenbaar

Onmiskenbaar

Naast Safety Car fungeert de M4 ook als Lead Car in het DTM, dus elke deelnemer kijkt naar het kwartet aan uitlaatpijpen voor zich. Onmiskenbaar dat het hier om een dikke BMW M4 gaat dus.

Aerodynamica

Aerodynamica

Weeral M-Performance aanpassingen, zo ook op de kofferklep blijkbaar. Maar het is niet alleen uiterlijk vertoon, het verbetert de aerodynamica en dus de wendbaarheid van deze sportcoupé.

Titanium

Titanium

Het kwartet aan knalpijpen waar we het over hadden is niet standaard. Nee, dat is óók aangepakt door M-Performance. Ze zijn namelijk volledig van titanium vervaardigd.

Factsheet

Factsheet

Voor wie in een oogopslag wil zien wat BMW allemaal gedaan heeft om deze M4 DTM-proof te maken hebben we deze factsheet. Niet mis, BMW!

Gerelateerde artikelen

Deze nieuwe Audi RS5 DTM moet de titel verdedigen

Autonieuws
Audi toont nieuwe RS5 DTM
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rockenfeller maakt Audi DTM-kampioen

Autonieuws
Rockenfeller maakt Audi DTM-kampioen
> Artikel lezen