Autonieuws

Skoda Citigo nu ook als Expedition en Active Pro

Skoda heeft het aanbod van hun kleine Citigo vergroot met Expedition- en Active Pro-uitvoeringen. De eerste mikt op een publiek dat graag wat stoerder voor de dag wilt komen, de ander gaat voor luxe.

Avonturiers die graag wat stoerder voor de dag willen komen in hun Skoda Citigo kunnen voortaan voor de Expedition kiezen, die enkel als vijfdeurs te verkrijgen is. Met behulp van donker plastic wielkastverbreders, zijskirts en eveneens donkere daklijsten moet de uitstraling van het stadswagentje heldhaftiger worden. 14 inch zilvergekleurde Apus-velgen zorgen voor enig kleurcontrast.
Binnenin vinden we enkele sportieve details, zoals RVS-instaplijsten en veelvuldig gebruik van blauwe accenten in de bekleding en het dashboard. Maar daar blijft het niet bij, want Skoda voorziet de Expedition ook van een rijkere uitrusting, gebaseerd op de reeds aanwezige Active-uitvoering. Toegevoegd worden airco, elektrische ramen vóór, dagrijverlichting, centrale vergrendeling, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel en een Funky radio/CD-speler met MP3-functionaliteit.

Active Pro
Bij wie bovenstaande alinea gelezen heeft zal nu al een lampje gaan branden. De Active Pro-editie is namelijk een rijker uitgeruste Citigo die gebaseerd is op, je raadt het al, de Active-uitvoering. Hier worden airco en de Funky radio/CD-speler met MP3-functie aan toegevoegd. Het interieur wordt versierd door Haydn Blue stoffen bekleding, die in stijl is met blauwe accenten in de middenconsole en luchtroosters.

Prijzen
De rijker uitgeruste Citigo Expedition is enkel in vijfdeursconfiguratie leverbaar en kent twee motoren. Ten eerste de 1.0 liter GreenTech motor met 60 pk voor € 11.990,- en ten tweede de 1.0 liter CNG aardgas-motor met 68 pk die voor € 13.750,- in de prijslijst staat.
Waar de Expedition enkel als vijfdeurs te rijden is, kan de Active Pro ook met drie deuren besteld worden. Deze is echter alleen met de 1.0 liter GreenTech-krachtbron te rijden, waarmee hij voor € 9.660,- als driedeurs en € 9.990,- als vijfdeurs van eigenaar wisselt.

De nieuwe ŠKODA Citigo. Een complete auto voor een kleine prijs. Bekijk hier het actiemodel met extra voordeel.

Gerelateerde artikelen

Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet

Autonieuws
Skoda gaat naar Wörthersee met CitiJet-schoolproject
> Artikel lezen

Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy

Autonieuws
Skoda-studentenproject leidt naar trendy buggy
> Artikel lezen

Skoda geeft de Citigo een rally-look

Autonieuws
Skoda geeft de Citigo een rally-look
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.