Autonieuws

Zo wordt de nieuwe Mazda2!

Vermoedelijk nog voor het einde van dit jaar gaan we kennismaken met de gloednieuwe Mazda2, misschien wel de belangrijkste Mazda voor de komende jaren. Die moet dus een uitstekende indruk maken, en na een concept-voorproefje op de Autosalon van Genève weet illustrator RM Design het zeker: zo wordt de aanstormende Mazda2!

Van een nogal oubollig en terughoudend, naar een sprankelend en gedurfd automerk. Naast Kia en Hyundai is Mazda misschien wel het automerk dat de grootste ontwikkeling sinds dit millennium heeft doorgemaakt. Met een recordwinst in 2013 als positief gevolg. Extra knap is dat Mazda dit heeft klaargespeeld door bekend terrein opnieuw te verkennen en niet, zoals veel andere automerken, in onbekende markten te duiken. Enkel de CX-5 was een gewaagde gok, maar dat kan niet gezegd worden voor de vertrouwde Mazda6 en de Mazda3. Die kennen we immers al sinds jaar en dag. Net als de Mazda2. Toch wordt de volgende generatie daarvan evenzo heel anders dan we van Mazda ooit gewend waren.

Visueel tandje erbij
Door recente ervaring weet Mazda inmiddels precies wat het publiek in eerste instantie wil, te beginnen met een design dat aanspreekt. Natuurlijk blijft het daarbij in grote lijnen in het spoor van de geduchte concurrentie (omdat er meer belangrijke eigenschappen benodigd zijn), maar qua vormgeving gaat het Mazda van nu graag een stapje verder. Een uitsproken, prominente grille, grote merkemblemen, veel scherp aangesneden lichtunits en dito, wulpse flank- en heuplijnen; Mazda wil visueel boven de rest uitspringen. Ook de uiteindelijke Mazda2 zal dat doen, iets waarvan we natuurlijk al een voorproefje kregen in Genève.

Interieur ook gedurfd?
Of dat ook geldt voor het interieur is nog eventjes koffiedik kijken. Het binnenste van de Hazumi Concept zag er wel erg gelikt uit en daarmee mogelijk ietwat te hoog gegrepen voor het B-segment. Anderzijds zijn er steeds meer automerken die de flamboyante invulling van hogere autoklasses durven toe te passen in de meest betaalbare segmenten. We zullen zien, zoals gezegd mogelijk nog dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Update: Mazda Hazumi Concept is eerste blik op nieuwe Mazda2

Autonieuws
Update: Mazda Hazumi Concept is eerste blik op nieuwe Mazda2
> Artikel lezen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Hazumi Concept stuwt aan op nieuwe Mazda2

Autonieuws
De Mazda Hazumi: levendige dynamiek
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.