Autonieuws

MINI Paceman Adventure is pickup-project

Een pickup van MINI is geen auto waarbij je meteen denkt: 'Die heb ik nodig!'. Maar stiekem willen we hem wel. Dat feestje gaat echter niet door, want dit speelse wagentje wordt helaas niet in productie genomen. Het is namelijk een eenmalig project van een groepje MINI-stagiairs dat de doopnaam Paceman Adventure heeft meegekregen.

Deze avontuurlijke verschijning is een samenwerking tussen de stagiairs en hun instructeurs van de BMW-fabrieken in München en Dingolfing, die een pre-facelift MINI Paceman S kregen aangereikt en de zaag erin zetten om zo een pickup-carrosserie te creëren. Maar dat is niet het enige wat er gedaan is aan de Paceman Adventure. Want om een écht avontuurlijke auto te maken is meer nodig. Daarom is er een dakdrager met daarop een reservewiel gemonteerd, rijdt hij op een verhoogd chassis en is er zelfs een snorkel op de flank geschroefd. Die werkt overigens niet, maar daar gaat het niet om. Het staat tof en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Offroaden
Het is echter niet allemaal show bij de Paceman Adventure. De auto biedt namelijk ook de ‘go’. Immers, met een vermogen van 184 pk en 280 Nm uit de 1.6 liter turbomotor uit de Paceman S, gecombineerd met MINI’s All4-vierwielaandrijvingssysteem, is het allerminst behelpen. Een juist setje tereinbanden verzekert daarnaast je grip op zachtere ondergronden.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde MINI Countryman & Paceman

Autotests
Mini Countryman & Paceman
> Artikel lezen

MINI Paceman nu ook met 20% bijtelling

Autonieuws
> Artikel lezen

€ 150.000,- voor MINI Paceman Roberto Cavalli

Autonieuws
€ 150.000,- voor MINI Paceman Roberto Cavalli
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.