Autonieuws

'Mercedes komt in 2015 met C 450 AMG Sport'

Mercedes-Benz ziet blijkbaar ruimte tussen de reguliere C-klasse en de AMG-variant daarvan, beter bekend als de C 63 AMG. En als we de vermogenscijfers naast elkaar leggen zien we dat gat ook, maar is er wel markt voor cq. vraag naar een sportief tussenmodel? Mercedes vindt van wel en broedt op een 367 pk sterke C 450 AMG Sport.

We gaan even speculeren over de gedachtengang van Mercedes achter de C 450 AMG Sport. Als we het motorenpalet namelijk bekijken zien we niet meteen een reden voor Mercedes om een dergelijk tussenmodel te introduceren. Afijn, kijkende naar de motoriseringen pikken we er twee uit: de C 400 en natuurlijk de C 63 AMG. Eerstgenoemde heeft een 3.0 liter V6 met 333 pk en is het hoogst haalbare als je wél Mercedes C-klasse maar geen AMG wil rijden. Buiten Nederland dan, want hier is de C 350 met 306 pk het meest krachtige model leverbaar. Met de (huidige) C 63 AMG laat je minimaal 457 schroeiende paarden los op je achterwielen, wat kan oplopen tot 507 pk van de gelijknamige '507 Edition'. Tussen de C 400 en de AMG zit, toegegeven, een fors gat van 124 pk waar eventueel een model tussenin past. Echter, als we naar de concurrentie kijken zien we geen duidelijke reden om dit vermogens-gat op te vullen.

S4 en 335i
Wanneer we concurrentie zeggen hebben jullie waarschijnlijk al door welke merken we bedoelen. Het 'Duitse trio' wordt namelijk gecompleteerd door Audi en BMW, eeuwige concurrenten van Mercedes en elkaar. Bovendien zegt Mercedes dat de C 450 de strijd met de Audi S4 en BMW 335i aan moet gaan. Qua vermogen zit de S4 gelijk aan de C 400, maar de BMW levert er minder: 306. Beide merken hebben eveneens een topmodel in de vorm van de RS4 voor Audi en de M3 voor BMW, beiden met 450 pk. Ze vinden het echter niet nodig om het gat van ruim 100 pk op te vullen met een tussenmodel. Dit betekent dat de C 450 qua vermogen niet direct een concurrent heeft, al komt Audi volgend jaar vermoedelijk met een nieuwe S4. BMW valt hierbij echter buiten de boot, want de 335i is geen apart performancemodel. Dat het Audi S-label voor veel klanten namelijk tot de verbeelding spreekt is waarschijnlijk dan ook de reden dat Mercedes 'AMG Sport' achter de C 450 plakt. Bovenop het extra sportieve tintje dat de auto natuurlijk bevat.  

AMG
Welke krachtbron zou de C 450 AMG Sport herbergen? Wij zetten ons geld op dezelfde twinturbo-V6 uit onder andere de C 400 en SL 400. Natuurlijk neemt AMG de zescilinder nogmaals onder de loep waardoor het vermogen waarschijnlijk stijgt naar een maximum van 367 pk. Mocht dit nieuwe tussenmodel werkelijkheid worden, dan staat de productie gepland voor 2015.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes C 63 AMG haarscherp in beeld

Spyshots
De nieuwe Mercedes-Benz C 63 AMG haarscherp in beeld
> Artikel lezen

Brute scoop: Mercedes C 63 AMG Estate!

Spyshots
Mercedes C63 AMG Estate voor het eerst gespot
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Mercedes C-klasse, zoveel kost ‘ie

Autonieuws
De nieuwe C-klasse, zoveel kost ‘ie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.