Autonieuws

'TVR komt binnen 3 jaar met een nieuw model'

Komt het er nu dan wel van!? TVR gaf er in 2012 de brui aan, maar vorig jaar kwam het heugdelijke nieuws dat het bedrijf onder een andere eigenaar door zou gaan met auto's bouwen. Daarna bleef het echter akelig stil rond het bedrijfje uit het zuiden van Engeland. Tot nu.

Les Edgar is de man die het stokje vorig jaar van Nikolai Smolensky overnam als eigenaar van TVR. Hij gaf meteen aan plannen te hebben om het vergane merk terug naar de gloriedagen te brengen, maar daarna hoorden we niets meer van hem of zijn bedrijf. In gesprek met het Britse Autocar geeft hij nu echter aan dat er een nieuw research & development-centrum in het zuiden van Engeland wordt gebouwd, met als doel een auto te ontwerpen die binnen 3 jaar aan de man wordt gebracht.

Typisch TVR
Daarnaast geeft Edgar aan dat er al 'gedetailleerde schetsen' zijn van een eventueel productiemodel. Het lijkt er dus op dat we de buitenaards ogende sportwagens weer terug gaan zien. Ze gaan echter geen gebruik maken van de voorheen in eigen huis ontwikkelde motoren. Edgar spreekt namelijk van aangekochte motoren, waarschijnlijk omdat de ontwikkelkosten van een eigen krachtbron teveel kosten in verhouding met de lage productiecapaciteit van TVR. Hij benadrukt echter wel dat het  'typische geluid en gasrespons' van TVR behouden zullen blijven. Waar zijn keus qua motorisering op valt, laat hij echter niet weten. Kortom, er blijft flink wat onduidelijkheid maar hoop doet leven!

Gerelateerde artikelen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.