Autonieuws

Fiat presenteert zesde generatie Ducato

Er waait een stevige, frisse wind door het land van de bestelbussen en hun personenuitvoeringen. Want wat de kersverse Renault Trafic en de Opel Vivaro van elkaar zijn, zijn de Peugeot Boxer en Citroën Jumper van de nieuwe Fiat Ducato. Het is al weer de zesde generatie van de praktisch ingestelde Italianen.

De Ducato van Fiat Professional gaat al sinds 1981 mee en sinds dat jaar ging de bestelbus maar liefst 2,6 miljoen keer over de toonbank. Een gigantisch aantal en om dat nog verder te laten toenemen heeft Fiat de Ducato gemoderniseerd, nog veelzijdiger en praktischer gemaakt en ook in Noord-Amerika op de markt gebracht – naast de 80 landen waarin hij al te koop was. In Amerika zullen ze hem echter niet leren kennen als Fiat Ducato maar als (Dodge) Ram Promaster.

Snufjes
Afijn, terug naar ‘onze’ Fiat Ducato. Net als de tegelijk gepresenteerde Peugeot Boxer en de Citroën Jumper kent de Ducato een soortgelijk nieuw front dat uit meerdere, makkelijk inwisselbare delen bestaat om eventuele schadekosten tot een minimum te beperken. Verder naar achteren zijn wel grote lappen gespoten plaatwerk aanwezig, maar weet dan dat de nieuwe Ducato is uit te rusten met tal van systemen die hem zo lang mogelijk op de been houden mocht het toch een keer mis dreigen te gaan. Fiat pakt namelijk uit met een achteruitrijcamera, ESP, Hill Holder, een anti-overhelfunctie en een systeem dat kan uitvogelen of de belading en daarmee het zwaartepunt niet ongunstig is gekozen. Een 5 inch kleuren touch-screen met navigatie en DAB digitale radio prijkt er in de optielijst.

Keuze is reuze
Natuurlijk komt de Ducato er ook weer in allerlei uitvoeringen en maten, inclusief de op deze website als belangrijkste bevonden personenuitvoering. Toch geïnteresseerd in de bedrijfsversies? Weet dan dat er 4 lengtes, 3 hoogtes en 6 lengte-uitvoeringen van de speciale ‘cabs’-chassismodellen. Ook wat betreft de motoren is de keuze reuze, al is dat steevast een diesel. Het gamma begint met de 2.0 MultiJet met 115 pk en 280 Nm. Daarboven zit de 2.3 MultiJet met 130 pk bij 320 Nm en 150 pk bij 350 Nm. Tot slot is er nog een 3.0 liter met 180 pk en 400 Nm. Afhankelijk van de motorisering is het schakelen via een manuele 5- of 6-bak. Liever lui dan moe en het schakelen overlaten aan een automaat? Dan ben je aangewezen op de twee-punt-drie of de drieliter.

Gerelateerde artikelen

Fiat Fullback als extra stoere Cross

Autonieuws
Fiat Fullback als extra stoere Cross
> Artikel lezen

Ook Fiat start eigen handel in klassiekers

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo de knetter! Giannini stopt Fiatje liefst 350 pk toe

Tuning & styling
> Artikel lezen

Euro NCAP kent geen genade voor Fiat Punto

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.