Autonieuws

Peugeot Boxer in het nieuw

Peugeot heeft met de Boxer een grote, praktische bedrijfswagen in handen die onderhand al 8 jaar meegaat. Sinds 2006 is de derde generatie namelijk al in productie en dat is lang genoeg geweest volgens Peugeot. Zodoende zien we nu de vierde generatie van de Boxer.

De Peugeot Boxer kan nog altijd met recht een veelzijdige auto genoemd worden, want hij is gewoon weer verkrijgbaar als bestelauto en personenvervoerder. In beide versies is het een en ander in het nieuw gestoken, beginnend bij het uiterlijk. De nieuwe neus is voorzien van optionele LED-dagrijverlichting en het geheel oogt een stuk moderner. Binnenin de cabine zet Peugeot die lijn door door een multimediascherm centraal in het dashboard te plaatsen.

Vierling motoren
Het motorenpalet van de Boxer bestaat niet geheel verrassend uit enkel dieselmotoren. Vier stuks welteverstaan. We trappen af met de 2.2 HDi, die in drie uitvoeringen te verkrijgen is: de '110', '130' en de '150'. En je raadt het al, die cijfers staan voor het vermogen dat de twee-punt-twee viercilinder-diesel levert. Echter, het koppel is misschien belangrijker om te weten. Dat is respectievelijk 250, 320 en 350 Nm. Topper van het motorengamma is echter een 3.0 liter HDi 180 levert met, niet geheel verrassend, 180 pk. De trekkracht komt bij deze motor uit op 400 Nm. Prettig veel voor een bus die in z'n zwaarste configuratie tot wel 4 ton gewicht kan dragen.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.