Autonieuws

Citroën C-XR Concept opvolger C4 Aircross?

Citroën gaf vorige week wel al een handvol schetsen vrij van een nieuwe conceptcar voor de Autosalon van China, dat in Peking gehouden wordt. Nu is er meer informatie over deze C-XR Concept.

Het gaat om een compacte SUV die naar ons idee wel erg veel weg heeft van de Peugeot 2008. Het model zal met minimale wijzigingen worden opgenomen in de catalogus. Uiterlijk eind 2015 kan de Chinese consument er z’n centen tegenaan gooien.

Dongfeng
De SUV die door Ciitroën en de Dongfeng Motor Group gebouwd zal worden rust op een wielbasis van 2,65 meter, heeft de op de Citroën DS3 geïntroduceerde achterlichtunits met 3D-effect, dubbele verchroomde uitlaatpijpjes, rolt op 17 inch velgen en wordt aangedreven door een 1.6 liter turbomotor met 160 pk.
Enkel de voorwielen worden aangedreven maar een intelligente tractiecontrole moet ervoor zorgen dat je ook daarmee al behoorlijk wat kan aanvangen op terrein. Dat systeem zit ook op de Citroën DS 6WR die op dezelfde beurs staat te blinken. Dat is wellicht geen toeval - beide modellen (DS is in China een submerk met aparte verkooppunten) zullen technisch erg verwant zijn. Over een komst naar Europa wordt met geen woord gerept. Maar als we navraag doen wordt het eveneens niet ontkend. Grote vraag is of de C-XR de C4 Cactus niet in de weg zal zitten. Is dat niet het geval dan hebben wij het gevoel dat dit zomaar de opvolger van de C4 Aircross kan worden.

Gerelateerde artikelen

Citroën: 'Geprijsde C4 Cactus vervangt ook C4'

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak

Autonieuws
Citroën C3 R5 blijkt een hele brute rallybak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.