Autonieuws

Anabolen-Golf: Volkswagen Golf R 400 Concept

Hot hatch-liefhebbers kunnen bij Volkswagen al terecht voor de Golf GTI en de 300 pk sterke Golf R. Maar wie nog meer stuwkracht wil kan binnenkort wellicht ook in Wolfsburg shoppen voor een Golf R 400. Mocht Volkswagen deze bloedsnelle conceptcar in productie nemen dan.

Je hebt altijd snel, sneller, snelst moet Volkswagen gedacht hebben bij het bedenken van deze Golf R 400 Concept. En dat is het ook letterlijk, want wat gaat deze Golf hard. In 3,9 luttele seconden zit je ermee in theorie op 100 km/h, een volle seconde sneller dan de al niet malse Golf R en 0,6 seconden sneller dan de Porsche 911 Carrera 4S, die evenveel vermogen heeft. Schept dit al een beeld van hoe snel deze Volkswagen is?

Viercilinder-power
Het meest indrukwekkende aan deze Golf R 400 Concept is wellicht dat er ‘gewoon’ een viercilinder onder de kap ligt, die dus nog sterker is dan we eerder te horen kregen. Met de 2.0 liter TSI legt Volkswagen de basis voor alle Golf-krachtpatsers, maar vooralsnog was de 300 pk in de normale Golf R het hoogst genoteerde vermogen. Wie dacht dat de rek er wel uit zou zijn heeft het hierbij dus mis, en wij verbazen ons eerlijk gezegd ook telkens weer.
400 pk en 450 Nm die worden losgelaten op alle vier de wielen, om de Golf R 400 zogezegd in minder dan vier seconden naar de 100 km/h te krijgen en daarna door te laten stomen naar zijn begrensde top van 280 km/h. Werkelijk bizar wat men tegenwoordig met een turbo-viercilinder kan doen, al toonde Audi met de 420 pk sterke TT Sport Quattro Concept dat het nóg gekker kan. Het is vooralsnog echter wachten op nieuws dat deze motoren ook daadwerkelijk het productiestadium gaan halen, want zowel Volkswagen als Audi hebben er nog geen uitspraken over gedaan.

De Volkswagen Golf R 400 Concept staat aankomende week op Auto China 2014, wanneer we ongetwijfeld officiële foto’s te zien zullen krijgen.

Gerelateerde artikelen

Opgepepte B&B Golf R evenaart BMW M3

Tuning & styling
B&B geeft je Volkswagen Golf R M3-vermogen
> Artikel lezen

Volkswagen Golf R Variant wakkert trend verder aan

Spyshots
Volkswagen Golf R Variant
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

370 pk sterke Golf R Evo in Beijing

Autonieuws
370 pk sterke Golf R Evo in Beijing
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Fotogallerie: Knalblauwe Volkswagen Golf R schittert in winterwonderland

Fotogalleries
Fotogallerie: Knalblauwe Volkswagen Golf R schittert in winterwonderland
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.