Autonieuws

Land Rover kondigt Discovery Sport aan

Een maand geleden kondigden we aan dat de Land Rover Discovery niet zal worden vervangen door één model, maar promoveert tot modelserie. Precies zoals Land Rover dat met haar Range Rover-lijn heeft gedaan zal ook de Discovery bestaan uit een drietal modellen. De eerste daarvan komt in 2015 op de markt en heet Discovery Sport, de opvolger van de Freelander.

Langzaam maar zeker beginnen de puzzelstukjes op hun plaats te vallen. Nadat Land Rover op de Autosalon van Genève aankondigde dat er een Discovery-familie op komst is, in New York laten ze concreet weten dat de zogenaamde Discovery Sport daarvan het eerste model is.

Marketingpraat
Volgens Land Rover wordt die Discovery Sport de 'meest veelzijdige en capabele SUV in zijn segment'. Juist ja, dat zegt ons wat... Het komt er in ieder geval op neer dat Land Rover benadrukt dat de Discovery-familie een lijn wordt waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen een ruig werkpaard en een luxueuze familievervoerder, eigenlijk zoals we de Discovery nu ook kennen.

Stylingkenmerken
Gerry McGovern, designdirecteur van Land Rover, liet zich tevens ontvallen dat de Discovery Sport veel designkenmerken zal krijgen van de Discovery Vision Concept. Het mag geen kopie genoemd worden, maar de stylingkenmerken zullen duidelijk te herkennen zijn. En dat zal dan ook gelden voor de nog op stapel staande andere twee leden van de familie. We zijn heel benieuwd. In 2015 weten we meer, tot die tijd kunnen we ons blindstaren op de zwaar gecamoufleerde prototypes.

Gerelateerde artikelen

Land Rover Discovery Sport met schizofrenie

Autonieuws
> Artikel lezen

Jij, Land Rover en een hutje op de hei

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Volledige prijslijst Land Rover Discovery Sport

Autonieuws
Land Rover heeft prijslijst Discovery Sport klaar
> Artikel lezen

Prijs Land Rover Discovery Sport bekend

Autonieuws
Vanafprijs Land Rover Discovery Sport bekend
> Artikel lezen

Op vakantie? Grijp de Land Rover Discovery Sport voor maximaal avontuur

Autonieuws
Op vakantie? Grijp de Land Rover Discovery Sport voor maximaal avontuur
> Artikel lezen

Wil jij alles weten over de Land Rover Discovery Sport?

Autonieuws
Meer over de Land Rover Discovery Sport
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.