Autonieuws

Plug-In Hybrid Volvo S60L PPHEV draait op benzine

Denk aan Volvo en plug-in hybrides en de V60 D6 Plug-in Hybrid schiet je meteen te binnen. Niet vreemd, want dat is de enige auto in het Volvo-gamma die aan de stekker kan. Daar komt vanaf 2015 echter verandering in met de Volvo S60L PPHEV, die in China zijn debuut maakt en geproduceerd zal worden. Wat is daar dan zo bijzonder aan? Hij rijdt op benzine in plaats van diesel.

Als we een blik werpen op de naam van deze Volvo S60L PPHEV vallen ons meteen twee dingen op. Ten eerste de ‘L’, die voor 'Lang' staat, en daarmee dus een verlengde versie aangeeft. Aangezien het onder vermogende Chinese automobilisten heel normaal is om je (geld)status uit te drukken in een zo lang mogelijke wielbasis, ligt het voor de hand dat dit een model enkel is bestemd voor bewoners in dat land. Het tweede punt is de eerste ‘P’ in PPHEV. Die afkorting wordt voluit als ‘Petrol Plug-In Hybrid Electric Vehicle’ geschreven en staat dus voor een benzineauto. Een primeur voor de Zweden, die tot op heden hun hybrides enkel op dieselolie lieten rijden.

T8
De techniek van diezelfde diesel-hybrides dient als basis voor de PPHEV. Een tweeliter viercilinder-benzine die 238 pk en 350 Nm levert het basisvermogen aan. Dat, gecombineerd met een 68 pk sterke elektromotor die te allen tijde 200 Nm koppel ter beschikking stelt, maakt de S60L een erg vlotte 'limo'. Mede doordat alle vier de wielen worden aangedreven zit hij zelfs in een meer dan keurige 5,5 seconden op de 100 km/h. Misschien zijn die puike prestaties ook meteen de reden voor het T8-typeplaatje dat Volvo op de S60L PPHEV plakt. De T6 is normaliter het hoogst haalbare binnen Volvo's motorpalet.

1 op 50
Met de prestaties zit het dus dik in orde. Maar dat betekent niet dat de PPHEV een onzuinige auto is. Allerminst zelfs. Met een uitstoot van slechts 50 gram CO2/km en een opgegeven cyclusverbruik van 2,0 l/100 km kan de Zweedse stekker-hybride zelfs als ultra-zuinig worden bestempeld. Als gemiddelde actieradius geeft Volvo een totaal op van 1.000 kilometer, waarvan 50 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Volvo S60 en V60 Polestar stukken goedkoper

Autonieuws
Volvo prijst vernieuwde S60 en V60 Polestar
> Artikel lezen

Ingrijpende harttransplantatie voor Volvo S60 en V60 Polestar

Autonieuws
2017 Volvo S60 & V60 Polestar
> Artikel lezen

Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease

Autonieuws
Zorgenvrij rijden met Volvo V40 Private Lease
> Artikel lezen

Volvo introduceert smaakvolle Polestar Performance Parts

Tuning & styling
Volvo Polestar Performance Parts
> Artikel lezen

Nieuwe Volvo S60 duikt poedelnaakt op

Autonieuws
> Artikel lezen

Heico Sportiv geeft Volvo S60/V60 Polestar meer pit

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.