Autonieuws

Gefacelifte Infiniti Q70 ook met verlengde wielbasis

Infiniti heeft de Q70, voorheen bekend als de M, in het nieuw gestoken en voortaan tevens ook als verlengde L-versie te verkrijgen in de Verenigde Staten en China.

Cosmetisch is het een en ander veranderd bij de Infiniti Q70. Het gezicht van de jongste Infiniti, de Q50, is naar het front van de Q70 gevormd en daarbij zijn ook vernieuwde lichtunits vóór op te merken. Aan de achterzijde zijn deze ook te vinden.
Binnenin de cabine zijn er geen veranderingen te melden. Althans, als je niet woonachtig bent in Amerika of China. Klanten aldaar kunnen namelijk voortaan voor de verlengde Q70 kiezen met 15 centimeter langere wielbasis. De extra ruimte die hiermee gecreërd is komt geheel ten goede aan de achterpassagiers. Iets dat vooral statusgevoelige Chinese klanten kunnen waarderen, weet Infiniti, waar de Q70 L naar verwachting dan ook het meest zal verkopen.

Zelfde motoren
Motorisch verandert er niets. Infiniti houdt voorlopig vast aan het huidige motoren-trio, dat louter bestaat uit krachtige benzinemotoren die elk gekoppeld zijn aan een zeventraps-automaat. Het gamma trapt af met een atmosferische 3.7 liter V6 met 320 pk en 366 Nm. Daarna volgt de enige hybride-aandrijflijn, bestaande uit een 3.5 liter V6 die op zichzelf 302 pk en 350 Nm levert. Hij werkt echter in combinatie met een elektromotor met een vermogen van 67 pk en een koppel van 290 Nm, wat het gecombineerd vermogen naar 364 pk tilt. Gamma-topper is een 5.6 liter V8 die 420 pk op weet op te hoesten, al is de kans klein dat deze motor in de 'Nederlandse' Q70 te verkrijgen zal zijn. Er is echter wel een aanzienlijke kans dat Infiniti dieselmotoren in de Europese versie gaat lepelen. Officieel is daarover echter nog niets gemeld.

Gerelateerde artikelen

Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details

Autonieuws
Infiniti Q Inspiration zit tjokvol fraaie details
> Artikel lezen

Vernieuwde Infiniti Q70 tienduizenden euro's goedkoper

Autonieuws
Vernieuwde Infiniti Q70 tienduizenden euro's goedkoper
> Artikel lezen

Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration

Autonieuws
Uiterst gelikt: Infiniti Q Inspiration
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.