Autonieuws

Mercedes-AMG GT gunt ons blik van binnen

‘Een verhoogde hartslag, zelfs wanneer hij stilstaat’, dat is het gevoel dat Mercedes-AMG op wil wekken zodra je in de GT stapt. De nieuwe sportwagen van Mercedes-AMG debuteert dit najaar, maar Mercedes wil ons nu alvast een voorproefje geven van wat op stapel staat.

Qua segment is hij geen opvolger van de SLS AMG. Maar voor je gevoel wel. De SLS AMG verlaat immers het podium als de GT dit najaar de spotlights op zal eisen. En daarmee treedt hij wel in de voeten van de nu al legendarische SLS; de allereerste auto die Mercedes-AMG zelfstandig heeft ontwikkeld en gebouwd. Natuurlijk, met behulp van Mercedes-Benz, maar toch vormt het een model van zusteronderneming AMG.

Sneak preview interieur
Dankzij een sneak preview van het interieur warmt het in Affalterbach gevestigde Mercedes-AMG ons op voor de komst van de GT. We zien een schitterende cockpit waarin luxe en sportiviteit hand in hand gaan. De hoog opgetrokken middenconsole geeft je het gevoel omringd te zitten en stevig te worden opgesloten in de GT. De vier ronde ventilatieroosters zijn daar prominent boven gepositioneerd met daarboven nu ook een losstaand scherm. Wat we verder zien is de inmiddels uit de C-klasse bekende Comand-controller met touchbediening, de tuimelschakelaars voor onder meer de climate control afkomstig uit de S-klasse en speakers behorend bij het audiosysteem van Burmester. Ja, ook de Mercedes-AMG GT gaat mee in de opwaarste stroom van de fabrikant.

Laat de show beginnen
Ondanks dat dit het eerste is dat Mercedes-AMG officieel los laat over de GT weten we voor ons gevoel al veel over de auto. Hij zal – in tegenstelling tot de SLS AMG – gepositioneerd worden in de klasse van de Porsche 911. De aandrijving zal wederom worden verzorgd door een V8, ditmaal vermoedelijk rond de 520 pk sterk, maar er gaan tevens geruchten over een instapper met minder vermogen. Dit najaar zullen we dat allemaal officieel weten, dan trekt Mercedes in Parijs immers het doek van de auto. Wees echter niet bang dat we tot die tijd weinig meer kunnen vertellen. We kennen Mercedes inmiddels. Er zullen nog talloze teasers volgen, stukje bij beetje meer informatie worden vrijgegeven en bovendien ligt onze spionagefotograaf continue op de loer om een prototype dat wat camouflage ‘verloren’ is vast te leggen. Tot snel AMG GT!

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien

Autonieuws
Mercedes-AMG GT Coupé laat zich eindelijk zien
> Artikel lezen

Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten

Spyshots
Opnieuw gespot: de Mercedes-AMG GT4 die niet zo kan heten
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring

Spyshots
Mercedes-AMG GT-vierdeurs gespot op de 'Ring
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT Black Series, ben jij dit?

Spyshots
'Mercedes wil GT4-racer naar de openbare weg brengen'
> Artikel lezen

Mercedes-topman: '2020 mooi jaar voor AMG GT Black Series'

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes GT AMG superstrak in camouflagepak

Spyshots
Mercedes GT AMG superstrak in camouflagepak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.