Kia trekt doek van 8-persoons Sedona

De Europese hoofdkwartieren van Ford, Volkswagen en ook die van Seat kunnen opgelucht ademhalen. De kans is klein dat de nieuwe Kia Sedona, bij sommigen van ons misschien nog bekend als Carnival, terugkeert naar het Europese continent. En daarmee zijn de Galaxy, Sharan en Alhambra ogenschijnlijk bespaard gebleven van een geduchte concurrent.

Nu is het overigens maar de vraag of welk automerk dan ook met een full size MPV in haar leveringsgamma een rivaal meer of minder wel kan boeien. Het segment ligt namelijk helemaal op z’n gat. Slechts weinigen voelen zich nog aangetrokken tot grote MPV’s sinds de komst van de crossover. Kia daarentegen blijft erin geloven voor wat betreft de Amerikaanse markt. In Europa zal de Sedona hoogstwaarschijnlijk geen voet aan de grond zetten. Een beslissing die Kia in 2008 al had genomen door de Carnival uit de Europese prijslijsten te schrappen. Wij moeten het stellen met de maximaal 7-zits Carens.

Groots totaalpakket

Stel, de nieuwe Kia Sedona zou desondanks toch onze kant uitkomen, dan zijn er vast grote gezinnen daarbuiten die de auto wel zien zitten. De Sedona is namelijk behoorlijk veelzijdig en luxe, ontzettend ruim van binnen, en hij ziet er ook nog eens best aardig uit. Maximaal 8 personen passen er met gemak in, en dan is er zelfs nog een beetje bagageruimte achterin over. Kortom, de nieuwe Sedona is groot, heel groot. En daarbij hoort ook een dito motor, vinden de Zuid-Koreanen. Kiezen kan niet eens. De koper zit vast aan een 3.3 V6 met 279 pk, gekoppeld aan een 6-traps automaat.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties