Autonieuws

Meer info over opvolger Kia Carnival

Dat Kia een opvolger van de Carnival gaat brengen weten we al, maar er was nog maar weinig over bekend. Nu komt daar verandering in met het prijsgeven van een aantal details vooraf aan de onthulling in New York.

Kia’s grootste MPV, de Carnival, was al sinds 2008 niet meer leverbaar in ons kikkerlandje. Men heeft doorgaans genoeg aan de zevenzits Carens als het op MPV’s aankomt en de extra ruimte die de Carnival biedt acht men niet nodig. Daarom is het ook onwaarschijnlijk dat diens opvolger, die opnieuw aan 8 personen plaats zal kunnen bieden, in Nederland beschikbaar zal zijn.

Uitstoot
Niet op de laatste plaats wordt het uitblijven van een nieuwe Carnival op de Nederlandse markt veroorzaakt door de dienstdoende motor. Dat is namelijk een 3.3 liter V6-GDI die benzine lust. Doorgaans is dat een formule met een relatief hoge CO2-uitstoot, met als gevolg dat de vraagprijzen in Nederland op een onaantrekkelijk niveau komen te liggen. Zo'n auto naar Nederland halen is dan gewoonweg niet rendabel. Voor wat het zodoende waarde is: in landen waar de Carnival wel geleverd zal worden kan men genieten van een verbeterd UVO-infotainmentsysteem.

Gerelateerde artikelen

Kia trekt doek van 8-persoons Sedona

Autonieuws
Kia Sedona
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille

Autonieuws
Prijzen nieuwe Kia Carens beginnen bij 24 mille
> Artikel lezen

Opvolger Kia Carnival staat in New York

Autonieuws
Opvolger Kia Carnival in New York
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.