Autonieuws

Citroën crossovert nog even verder

Citroën heeft de ogen gericht op China. Want met niet één, maar twee crossovers is het binnenkort vertegenwoordigd op Auto China, ook wel bekend als de Beijing Motor Show.

Citroën wil scoren in China, maar op een andere manier dan in Europa. Anders dan de tactiek hier is het plan om ‘DS’ in Azië te lanceren als zelfstandig automerk. Tijdens de Beijing Motor Show wordt hiermee afgetrapt middels een compacte sportsedan, de DS5 5LS R, en een grote crossover. Maar Citroën heeft kennelijk ook ambities om haar eigen merknaam in de Chinese kijker te spelen. Opnieuw met een crossover, maar ogenschijnlijk kleiner van stuk dan het op stapel staande DS-model.

C4 Aircross
Dit drietal schetsen is het bewijs dat Citroën tevens een kleine crossover in de pijplijn heeft zitten. Weinig is verder bekend over de auto, zo ook zijn naam, en daarnaast zetten we enigszins vraagtekens waarom de Fransen met een geheel nieuwe crossover op de markt komen terwijl het al over een vergelijkbare C4 Aircross beschikt. De potloodtekeningen zouden zelfs zomaar destijds aan de basis hebben kunnen staan van deze in 2012 gelanceerde Aircross. Oftewel, Citroën’s bedoelingen met deze nieuwe kleine crossover is ons niet helemaal duidelijk, maar daarover zullen we vast meer te horen krijgen wanneer Auto China aanvangt op 20 april aanstaande.

Gerelateerde artikelen

Nog een nieuwe Citroën in aantocht

Autonieuws
Nog een nieuwe Citroën in aantocht
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.