Autonieuws

Audi neemt A6 L e-tron in (Chinese) productie

Audi geniet in China van de aandacht die het e-tron-programma krijgt. Meerdere modellen zijn er al als hybride te verkrijgen en vaak ook nog als verlengde 'L'. Daarom denken ze in Ingolstadt 'één plus één is twee' en voegen ze beide punten samen in de vorm van de Audi A6 L e-tron. Speciaal voor de Chinese markt.

Inmiddels heeft het al twee jaar geduurd sinds we voor het eerst hoorden van de Audi A6 L e-tron. In 2012 kondigde het merk met de vier ringen namelijk al aan de potentiële Chinese verkooptopper in productie te gaan nemen. Nu is het zo ver en breidt Audi het e-tron-gamma uit met deze luxe stekker-sedan. Voorheen was de A3 e-tron namelijk het enige productiemodel dat die badge mocht dragen. En ook die komt binnenkort naar China.

Belangrijkste markt
'Waarom komt de A6 eerst als plug-in hybride naar China en niet naar Europa dat te boek staat om haar milieubewuste ideologie?' Nou, dat heeft alles te maken met de populariteit die Audi geniet in China. Het is naar eigen zeggen namelijk de belangrijkste afzetmarkt van het merk. Vandaar dat de in Changchun geproduceerde Audi A6 L e-tron ook op Auto China 2014 in Peking voor het eerst officieel onthuld zal worden, eind deze maand.

50 kilometer ver
Veel details geeft Audi nog niet vrij, dus daar moeten we nog even op wachten, maar we weten wel dat volledig elektrisch rijden voor 50 kilometer kan. Daarna is de accu van de 95 pk sterke elektromotor leeg en moet je volledig op de 211 pk leverende 2.0 liter TFSI vertrouwen. Om vermogen zit de Chinese koper dus niet verlegen, maar dat is in de lokale steden niet altijd even belangrijk. Het verbruik wordt veel belangrijker geacht, niet op de laatste plaats om de smog in de metropolen van het land te verzachten. Hoe schoon de A6 L e-tron dan wel niet is, dat krijgen we helaas niet te weten van Audi.

Gerelateerde artikelen

Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten

Autonieuws
Komst Audi R8 e-tron is toch niet uitgesloten
> Artikel lezen

Audi A6 L, grootste en meest luxe e-tron tot nu toe

Autonieuws
Audi A6 L, grootste en meest luxe e-tron tot nu toe
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi A3 e-tron komt steeds dichterbij

Autonieuws
Audi A3 e-tron komt steeds dichterbij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.