Autonieuws

Audi Q4 mikt op gelijkgenummerde X van BMW

Het conceptnieuws voor Auto China 2014 vliegt ons om de oren en ook Audi laat van zich horen. Die autoshow in Peking zal namelijk aangegrepen worden om de Q4 Concept naar voren te schuiven. En ondanks dat deze schetsen nogal uit de losse pols komen, lijkt de studie een BMW X4-rivaal te belichamen.

// UPDATE 9 april 2014: Deze schetsen blijken niet van de Q4 te zijn, maar van een TT SUV.

Deze Audi Q4 Concept doet ons meteen denken aan de Allroad Shooting Brake Concept die we begin dit jaar in Detroit zagen. Hoewel dat meer een voorproefje van de nieuwe Audi TT was, had de daklijn meer weg van een SUV. Misschien een TT allroad? Dat moet nog blijken, maar ook de schetsen van deze Audi – die hoogstwaarschijnlijk als Q4 door het leven zal gaan – tonen meerdere gelijkenissen met die conceptcar. De Allroad Shooting Brake gaf ons dus een voorproefje van meerdere modellen zonder dat we dat meteen doorhadden.

Lifestyle
Net als BMW met de X4 doet, zal de Q4 meer gericht zijn op het koperspubliek dat (ook) op lifestyle-producten afkomt. Mensen die iets anders willen. De nichevulling is natuurlijk al jaren in volle gang en de auto-industrie is nu ook in vol galop om dat gat op te vullen met SUV-achtige auto's (door ze van een coupédaklijn te voorzien). Logisch beredenerend valt de Q4 qua buitenmaten tussen de Q3 en Q5 in.

Hybride
Hoewel puur gokwerk, kunnen we er eigenlijk al wel van uitgaan dat er hybride-aandrijflijnen in de Q4 komen te liggen. Een voorbode daarvan is natuurlijk de Audi Allroad Shooting Brake Concept, die het met een uiterst potent hybridesysteem moest doen. '408 pk uit een twinturbo-viercilinder in samenwerking met twee elektromotoren', kreeg men als antwoord wanneer er naar de specificaties van die conceptcar werd gevraagd.

Gerelateerde artikelen

Audi TTQ Cabrio opent aanval op de Evoque?

Autonieuws
Audi TTQ Cabrio opent aanval op de Evoque
> Artikel lezen

Audi haalt streep door extra TT-varianten

Autonieuws
Audi haalt streep door extra TT-varianten
> Artikel lezen

Audi Allroad shooting brake geeft voorproefje nieuwe TT en meer...

Autonieuws
Audi Allroad shooting brake
> Artikel lezen

Audi TT offroad concept: visie op TT SUV

Autonieuws
Audi TT offroad concept: visie op TT SUV
> Artikel lezen

Primeur! | Vermeende Audi Q4 is vierdeurs TT SUV

Autonieuws
Vermeende Audi Q4 is vierdeurs TT SUV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.