Autonieuws

Prijskaartje Citroën C5 Crosstourer bekend

Een volwaardige offroader is het niet, tenzij de louter aangedreven voorwielen een kunstje kunnen waar wij geen weet van hebben. Maar voor wie gecharmeerd is van een stoerder voorkomen en een iets hogere instap is de Citroën C5 Crosstourer misschien alsnog een optie. Dit kost ‘ie.

De Citroën C5 Crosstourer is gebaseerd op de normale C5 Tourer en voegt aan het bekende totaalplaatje vooral uiterlijk vertoon toe. Een verhoogde bodemvrijheid, plastic sierstukken op de bumpers en dorpels en in Gris Anthra Mat gespoten dakdragers horen daar bijvoorbeeld bij. Vierwielaandrijving kun je echter op je buik schrijven, maar Citroën biedt wel de optionele Hydractive III+ vering aan. Afhankelijk van de gereden snelheid, maar onder de 70 km/h, kan deze adaptieve vering de bodemvrijheid laten variëren, waardoor het mogelijk alsnog relatief ver in het terrein komen is.

Uitsluitend diesels
De C5 Crosstourer is te combineren met een van de drie motorenopties, allen diesels. Het leveringsgamma trapt af bij de 1.6 e-HDi met 115 pk in de EGS Collection Business-uitvoering. Deze versie staat in de brochure voor € 32.390,- en komt tevens in aanmerking voor 20% bijtelling. Vervolgens is er de 2.0 HDi Collection Business die 160 pk naar de voorwielen stuurt en de prijs op € 35.790,- vaststelt. Tot slot de topper. Dat is de 2.2 HDi Exclusive met 200 pk, goed voor een vanafprijs van € 50.290,-. Een groot prijsgat ten opzichte van de tweeliter HDi, maar Citroën rechtvaardigt die meerprijs naar eigen zeggen door standaard te voorzien van de eerdergenoemde Hydractive III+ vering.

Gerelateerde artikelen

Alles wat je moet weten over de vernieuwde Citroën C5

Autonieuws
Alles wat je moet weten over de vernieuwde Citroën C5
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Aarzelende zandhaas: Citroën C5 Crosstourer

Autonieuws
Citroën C5 Crosstourer
> Artikel lezen

Vernieuwde Citroën C5 vanaf € 25.990,-

Autonieuws
Vernieuwde Citroën C5 vanaf € 25.990,-
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.