Autonieuws

Zwoele blik op definitieve Lexus’ compacte crossover

Lexus laat ons opmaken voor de NX. Deze compacte crossover zal over twee weken in China worden gepresenteerd en mogelijk nog voor 2015 bij de dealers staan.

Beter laat dan nooit. Met de NX, het productiemodel van de extravagante LF-NX Concept, zal Lexus binnenkort het segment betreden waarin de BMW X1 en Audi Q3 al enige tijd actief zijn en Mercedes zich onlangs – met de GLA – ook heeft ingemengd. Dit kan wel eens een wijze stap zijn van het Japanse luxemerk. De crossover-markt in de hogere prijsklasse is jong en zodoende nog tamelijk bleu van invloedrijke zaken als imago en status. Factoren waarmee Lexus doorgaans behoorlijk te kampen heeft wanneer het in gevecht is met de Duisters en de Britten. Bovendien lijkt Lexus zich eindelijk versterkt te hebben met een Europees gezind strijdwapen, namelijk een compacte turbomotor.

Afgezwakt
De Lexus NX is het productiemodel van de vorig jaar in Frankfurt onthulde LF-NX Concept, die de wereld verbaasde met zijn extreme vormgeving. Vrijwel niemand had dit voor mogelijk gehouden van het normaliter ingetogen Lexus. Sommigen konden het zodoende wel waarderen, maar de grote massa leek het toch wat te veel van het goede te vinden. En naar die laatste groep heeft Lexus kennelijk geluisterd, want de NX zal straks, wanneer het doek ervan af wordt getrokken op 20 april in Peking, een stuk zachter op het netvlies branden. Deze teaser geeft dat prijst, maar natuurlijk nog beter de eerder gelekte foto van de voorzijde.

Gerelateerde artikelen

Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt

Tuning & styling
Wald International heeft z'n Lexus NX afgelakt
> Artikel lezen

Over de top: Lexus NX door Wald International

Tuning & styling
Over de top: Lexus NX Wald International
> Artikel lezen

Eerste levensteken Lexus´ compacte crossover

Spyshots
Eerste levensteken Lexus´ compacte crossover
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.