Autonieuws

Ugur Sahin's Project F, met de F van Ferrari-basis

Er lijkt welhaast geen dag voorbij te gaan of één of ander schimmig bedrijfje stelt een supersportwagen voor. Het gaat dan bijna altijd om tekeningen of computeranimaties en daarna verneem je er nooit meer iets van. Ugur Sahin Design daarentegen lijkt net een tikkeltje serieuzer met de Project F, gebaseerd op de 458 Italia uit Modena.

Ugur Sahin Design zat ook al achter het bedrijf Soleil Motors, en dat presteerde het in 2011 nog om op de Top Marques lifestylebeurs in Monaco de zogeheten Soleil Anadi voor te stellen. Die was gebaseerd op de Corvette. Achteraf hebben we er nooit meer wat van vernomen, maar nu probeert het Nederlandse designhuis het nog een keer met de Project F. We gaan er maar meteen van uit dat de ‘F’ staat voor Ferrari, want ditmaal dient een 458 Italia immers als donorauto.

Koenigsegg
Over de techniek wordt niet uitgeweid. Het gaat eigenlijk opnieuw uitsluitend om de vormgeving. Die lijkt enkele Ferrari-elementen te resteren en te integreren in een koets die vooral aan een Koenigsegg doet denken. Vooral van bovenaf bekeken is gelijkenis met de Zweedse Agera treffend.
Normaliter is dit ook meteen het laatste wat we van dergelijke projecten meekrijgen, maar de Top Marques-show wordt half april weer gehouden en je weet maar nooit dat er een levensecht exemplaar staat te blinken.


Gerelateerde artikelen

Ferrari 458 Speciale: sterker, sneller, beter, specialer

Autonieuws
Ferrari 458 Speciale: sterker, sneller, beter, specialer
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Mansory drukt zijn stempel op de 458 Spider

Tuning & styling
Mansory drukt zijn stempel op de 458 Spider
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.