Autonieuws

Hyundai ix20 Cross wil erbij horen

Hyundai heeft een stoer ogende versie van z’n compacte crossover ix20 klaarstaan. Die krijgt de toevoeging ‘Cross’ en volgt netjes de heersende trends.

Ja, de bumpers en vooral de wielkasten zijn voorzien van een beetje meer (zwart) plastic en zowel voor- als achteraan is een ’skidplate’ gemonteerd, maar dat maakt de ix20 Cross nog geen terreinrakker. Zo is hij ook niet bedoeld, zegt Hyundai, maar als antwoord op de nog altijd stijgende vraag naar avontuurlijk ogende auto’s. Toch lijk je met de ix20 Cross wel degelijk verder te kunnen komen dan een normale ix20. Het model staat namelijk een stuk hoger op z’n 16 inch, donkergrijze wielen.

Rijke standaarduitrusting
In het interieur zijn er geen wezenlijke verschillen met de andere versies. Maar de uitrusting is wel bijgespijkerd. Zo is een navigatiescherm met aanraakgevoelig scherm, Bluetooth en een achteruitrijcamera standaard. Automatische airco, cruise control, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, een met leder bekleed stuurwiel staan eveneens in dezelfde lijst, wat de ix20 Cross een meer dan keurig uitgeruste auto maakt.
Er is zelfs maar één uitvoering beschikbaar, die gecombineerd kan worden met een 1.4-benzine met 90 pk of een diesel. Geïnteresseerd? Dan moeten we je vooralsnog teleurstellen, want Hyundai Nederland voelt er momenteel weinig voor om de ix20 Cross in te gaan voeren.


Gerelateerde artikelen

Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Hyundai ix20
> Artikel lezen

Alles over de Hyundai ix20 (inclusief prijs)

Autonieuws
Alles over de Hyundai ix20 (inclusief prijs)
> Artikel lezen

Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten

Autonieuws
Hyundai HB20X: wel de lusten, niet de lasten
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.