Autonieuws

Al weer uitverkocht: Hennesey Venom GT World's Fastest Edition

Hennessey, de Amerikaanse hypercarbouwer die telkens in de clinch met Bugatti ligt om wie nu ’s werelds snelste productieauto verkoopt, heeft een exclusieve editie van de Venom GT uitgebracht. Het is echter wel zo dat deze World’s Fastest Edition, waarvan er slechts 3 worden gemaakt, al weer uitverkocht is.

Waar of niet, de Venom GT World’s Fastest Edition lijkt het zoveelste plaagstootje van Hennessey in de richting Bugatti te zijn. Wat de speciale uitvoering zeker is, is een auto ter viering van de door de Venom GT onlangs gereden topsnelheid van 435,1 km/h op de Space Shuttle landingsbaan van het Kennedy Space Center. Een snelheid hoger dan de Bugatti Veyron SuperSports weet te halen.

Geen gemiddelde
De Amerikanen hebben die knappe prestatie met erg veel tamtam aangekondigd, maar het was géén record. Niet dat iemand anders ooit sneller ging, dat niet. Maar een officieel record vereist nu eenmaal dat de afstand tweemaal aflegd wordt, namelijk ook in tegengestelde richting om zo onder meer de invloed van wind en reliëf uit te sluiten. Vervolgens telt de gemiddeld gereden topsnelheid, onder het toeziend oog van een vertegenwoordiger. En dat heeft Hennessey niet gedaan, of naar verluidt niet kunnen doen omdat de leiding van het Kennedy Space Center dat niet verantwoord vond die bewuste dag.

Met gepaste trots
Dit niet irrelevante manco weerhoudt oprichter John Hennessey er in elk geval niet van om een speciale World’s Fastest Edition van de Venom GT op de markt te brengen, te herkennen aan een specifieke rood-wit-blauwe striping als verwijzing naar de kleuren van de Amerikaanse vlag. Zoals gezegd worden er slechts drie stuks gebouwd, dat Hennessey nu al een omzet van een kleine € 3 miljoen euro heeft opgeleverd. Per stuk kosten de al weer uitverkochte exemplaren namelijk ruim € 900.000,-. Dat is dan weer sneller dan dat Bugatti de Veyron uitverkocht krijgt.

Gerelateerde artikelen

Dakloos vergif: Hennessey Venom GT Spyder

Autonieuws
Dakloos vergif: Hennessey Venom GT Spyder
> Artikel lezen

Nóg meer vermogen voor Hennessey Venom GT

Autonieuws
Nóg meer vermogen voor Hennessey Venom GT
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Hennessey: ‘Niet Bugatti maar wij hebben de allersnelste’

Autonieuws
Hennessey: ‘Niet Bugatti maar wij hebben de allersnelste’
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.