Autonieuws

HPerformance knijpt Audi TT RS helemaal uit

500 pk voor de Audi TT RS, het moet toch niet gekker worden! ‘En dat is slechts het begin’, aldus HPerformance die dit al voor elkaar weet te krijgen.

Nog niet eens zo heel lang geleden was een vermogen van 500 pk enkel voorbehouden aan de exoten onder de sportsportauto’s. Vandaag de dag lijken die het niet voor minder dan het dubbele te doen, terwijl de regionen daaronder in het vrijgekomen pk-gat zijn gesprongen. Sterker, 340 pk uit een 2.5 liter 5-cilinderturbo zoals die in de Audi TT RS ligt, was in 2009, toen deze gepresenteerd werd, ongekend hoog. Nu rijden er auto’s met kleinere viercilinders rond die daar de neus voor ophalen. Het gaat hard. Letterlijk.

Meer is onderweg
160 pk aan additioneel vermogen, dat moet de TT RS op zijn minst een sprint naar 100 km/h in 4,0 seconden opleveren. Ook – de vroeger zo magische – grens van 300 km/h zal ongetwijfeld doorbroken kunnen worden. HPerformance zelf zwijgt daarover en laat liever – doodleuk – weten dat 500 pk en 660 Nm slechts een begin is. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een kit met een afgifte van 700 pk.
Ook daarbij wordt de turbocharger af-fabriek vervangen door een speciaal gefabriceerde versie, een grotere intercooler van aluminium, katalysatoren uit de autosport en een nog strakker aangedraaide ECU-unit. Om het geweld ook weer tot stoppen te kunnen dwingen doet HPerformance een beroep op de keramische remschijven van de Audi R8 GT.

Gerelateerde artikelen

Gerucht: Audi broedt op extreme Audi TT RS

Autonieuws
Gerucht: Audi broedt op extreme Audi TT RS
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Mogelijk zo'n 400 pk voor nieuwe Audi TT RS

Spyshots
Audi TT RS
> Artikel lezen

Audi TT RS (Roadster) neemt Porsche's op de korrel

Autonieuws
400 pk voor Audi TT RS (Cabrio)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.