Autonieuws

SRT Viper dreigt fiasco te worden

Veel grof zinniger dan de SRT Viper wordt ’t niet. Maar ongeciviliseerd is kennelijk uit de mode. Of de laatste Viper is een teleurstellende sportauto gebleken. Hoe dan ook, de terugkeer van deze Amerikaanse icoon lijkt af te stevenen op een fiasco. Er is zo weinig vraag naar dat de productie tijdelijk wordt stopgezet.

Nu heeft Chrysler nooit de intentie gehad om grote aantallen van de SRT Viper te draaien, maar 91 stuks over de eerste twee maanden van dit jaar is wel heel armoedig. 2013 was ten opzichte van de doelstelling van 1.600 stuks ook al geen best jaar met 591 geproduceerde exemplaren. En die zijn ook nog eens niet allemaal verkocht. Een deel daarvan staat nog altijd bij de dealers in de showroom.

Twee maanden stil
Om die eerst verkocht te krijgen heeft Chrysler besloten de medewerkers van de Connor Avenue Assembly-fabriek tijdelijk vrijaf te geven. Tussen medio april en eind juni zullen er eventjes geen Viper’s van de band rollen. Maar Chrysler en SRT geven niet op. Ondertussen blijven beiden werken aan een betere Viper voor modeljaar 2015. That’s the spirit!

Gerelateerde artikelen

Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel

Autonieuws
Dat was het: het afscheid van de Dodge Viper is officieel
> Artikel lezen

Dodge Viper met drie wielen in 't graf

Autonieuws
Dodge Viper
> Artikel lezen

SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans

Autonieuws
SRT Viper klaargestoomd voor Le Mans
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.