Autonieuws

Renault heeft een nieuwe Trafic!

Personenauto’s en bedrijfswagens (met de personenvarianten als afgeleide daarvan) komen optisch al meer dichterbij elkaar te liggen. Ook Renault heeft haar gloednieuwe Trafic een gezicht meegegeven dat in lijn ligt met de Clio en de Laguna.

Je moet er wel enige fantasie voor hebben om in de nieuwe Renault Trafic een Laguna te zien, want een bus blijft nu eenmaal een bus. Toch zijn steeds meer autofabrikanten van mening (aangewakkerd door Ford en Mercedes) dat een uniforme uitstraling over de ganse breedte van het aangeboden productprogramma al meer belangrijker wordt voor het merkbeeld op straat. Ook Renault geloof daar in, en dat uit zich bij de nieuwe Trafic onder andere in het vergrote en verticaal geplaatste ‘wybertje’-logo en een stel uit de kluiten gewassen koplampen. Bovendien is de voorruit schuiner geplaatst, waardoor deze een duidelijkere scheiding vormt tussen bestuurdersruimte en de motorkap.

Voor ieder wat wils
Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1,6 miljoen Trafic’s verkocht en Renault is ervan overtuigd dat de nieuwe generatie dat aantal succesvol zal uitbreiden. Want, zo meent Renault, de nieuwe Trafic speelt veel meer in op de moderne ondernemer en is comfortabeler, maar meteen nog altijd evenzo ruim en veelzijdig als voorheen. Veel crucialer nog is dat de Trafic voortaan leverbaar is in bijna 70 uitvoeringen, waarvan twee hoogtes en twee lengtes, maar ook als gesloten bestel, dubbele cabine, zogeheten platform cabine en als personenvariant. Daarnaast zijn er tal van ombouwmogelijkheden verkrijgbaar, dat Renault via erkende partner-carrosseriebedrijven laat lopen.

Twee diesels
Voor wie het nog niet wist: de Renault Trafic is als vanouds de Franse evenknie van de Duitse Opel Vivaro en de Japanse Nissan Primastar. De motoren in die bestelbussen worden ook in de nieuwe Trafic leverbaar. Voor niet al te zware doeleinden zou de 1.6 TDCi met één turbo moeten volstaan, die ook meteen het zuinigst is. Voor het serieuzere werk is er een 1.6-diesel met twee turbo’s. Maar toch weet deze variant alsnog genoegen te nemen met slechts 6,0 l/100 km.

Gemoderniseerde fabriek
De nieuwe Renault Trafic zal worden geassembleerd in de fabriek in Sandouville, die dankzij een investering van liefst € 230 miljoen sterk gemoderniseerd is voor de te bouwen producten en de momenteel 1.800 mensen die daar werkzaam zijn.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Preview nieuwe Renault Trafic en Opel Vivaro

Autonieuws
Preview nieuwe Renault Trafic en Opel Vivaro
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.