Autonieuws

Warm de zomer in met Mercedes SLK en SL Look Edition

Met de zachte winter in het achterhoofd is men al stiekem aan het dromen van de zomer. Zo ook Mercedes-Benz, dat speciale Look Editions uitbrengt van twee van haar cabrio’s, de SLK en SL.

De SLK CarbonLook Edition zet de sportieve uitstraling van Mercedes’ compacte cabrio extra kracht bij met bijzondere designelementen. Denk hierbij aan het scherper getekende bumperpakket, donker getinte koplampen, vijfspaaks AMG-wielen en de aluminium rolbeugels. Het blijft echter niet bij uiterlijk vertoon, want de extra sportiviteit zal ook in het rijgedrag merkbaar zijn. Geperforeerde remschijven vóór en een onderstel dat 10 millimeter lager ligt moeten hier voor zorgen.
En de bijnaam dan? Daar staat toch echt Carbon in. Dat merken we echter pas als we een kijkje binnenin de cabine nemen. Rond de versnellingspook is het lichtgewicht goedje namelijk troef, en zien we de sinister zwarte kleur van de koets veelvuldig terug. Om toch wat contrast aan te brengen in het anders wel erg donkere interieur heeft Mercedes de stiksels in limoengroen uitgevoerd. Een subtiel zomers tintje.

SL 2Look Edition
Vergrotende trap in Mercedes’ cabriogamma is natuurlijk de SL, nu dus verkrijgbaar als 2Look Edition. Een detail dat meteen in het oog springt is de hoogglans zwarte hardtop die mooi contrasteert met de designo kasjmierwitte koetslak. Dat is sowieso waar de SL 2Look Edition om draait: contrasterende kleurstellingen. We zien het daarom opnieuw terug in de bijpassende AMG-velgen en het interieur. Beide in nappaleer uitgevoerde sportstoelen worden gesierd door zowel zwarte als witte accenten en zelfs op het sportstuurwiel is two-tone uitgevoerd.

Airscarf standaard
Wie nu denkt dat het enige wat je bij deze Editions extra krijgt een bijzondere kleurstelling is, heeft het mis. Op beide modellen is de standaarduitrusting namelijk uitgebreid met onder andere stoelverwarming en het nekverwarmende Airscarf-systeem. Zo kan je zelfs bij lagere temperaturen het dak van je Look Edition open zwiepen.

Prijzen
Tot slot de prijzen. Van de SLK CarbonLook beginnen die bij € 55.300,- en het pakket is beschikbaar op de motoriseringen SLK 200, 250, 350 en 250 CDI, alsook op de SLK 55 AMG. De SL 2Look noemden we al de vergrotende trap en dat is aan de vraagprijs ook zeker te merken. Die ligt namelijk op € 117.855,- en hier is het pakket op alle motoriseringen te verkrijgen.

Gerelateerde artikelen

Zomeractie: gratis automaat op Mercedes SLK 200

Autonieuws
Zomeractie: gratis automaat op Mercedes SLK 200
> Artikel lezen

Brabus maakt van SL 65 AMG een monster

Tuning & styling
Brabus maakt van SL 65 AMG een monster
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.