Autonieuws

Zomerbanden kopen

Nu de wintermaanden bijna voorbij zijn en de voorspelde horrorwinter ook uitgebleven is, is het tijd om weer van banden te wisselen. De winterbanden kunnen opgeborgen worden en het is tijd voor zomerbanden! Winterbanden zijn inmiddels redelijk ingeburgerd onder de Nederlandse automobilisten, maar zomerbanden worden vaak vergeten. Onterecht, want zeg nu zelf; in de zomer draag je toch ook geen bontlaarzen maar sandalen?

Wat is een zomerband?
Speciaal voor de automobilist die het nog niet wist: wat is een zomerband nu precies? Een zomerband is, zoals de naam al doet vermoeden, een band die in de warmere maanden van het jaar gebruikt wordt. De zomerband komt het beste uit de verf bij temperaturen van boven de 7°C. De band presteert dan het beste aangezien dergelijke banden van een harde rubbersoort gemaakt zijn en minder profiel voor water- en sneeuwafvoer hebben. Zou je de zomerband gebruiken bij temperaturen lager dan 7°C en regenachtig weer, dan is dit niet erg bevorderlijk voor de veiligheid.

Winterband of zomerband
Wanneer je nu denkt goed bezig te zijn door zomer en winter met een winterband te rijden, dan heb je het ook mis! Zou je in de zomer met winterbanden rijden, dan gaat dat niet alleen ten koste van de veiligheid, maar vooral ook van de banden zelf. Winterbanden zijn namelijk gemaakt van een zachter materiaal. Hierdoor geven ze in de wintermaanden meer grip op een koud en nat wegdek, maar slijten ze in de warmere maanden extra hard. Het is dus aan te raden om voor in de zomer speciale zomerbanden te kopen. Bij Banden Online Bestellen kun je terecht voor alle merken en typen zomerbanden waaronder de populaire Michelin Energy Saver, Michelin Primacy 3 en de Vredestein Sportrac 5.

Zomerbanden aanschaffen
Waneer je van plan bent zomerbanden aan te schaffen, is het aan te raden om niet alleen bij de dealer te kijken, maar ook eens wat rond te kijken op het internet. Vaak is het namelijk zo dat zomerbanden kopen via internet veel goedkoper is dan het aanschaffen van de banden bij een dealer. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op www.banden-online-bestellen.nl en ontdek zelf hoeveel korting je kunt krijgen op een set nieuwe zomerbanden. Gegarandeerd nergens goedkoper, Ideaal toch?

Dit artikel is een bijdrage van Banden Online Bestellen.nl.

Gerelateerde artikelen

Dunlop ontwikkelt 'intelligente' autoband

Autonieuws
Dunlop bezig met ontwikkelen van autoband met microchip
> Artikel lezen

Continental lanceert speciale band voor elektrische auto’s

Autonieuws
Continental lanceert speciale band voor elektrische auto’s
> Artikel lezen

Veilig de winter door met winterbanden

Autonieuws
Veilig de winter door met winterbanden
> Artikel lezen

Dé grootste bandenfabrikant ter wereld is... Lego

Autonieuws
Dé grootste bandenfabrikant ter wereld is... Lego
> Artikel lezen

Wat houdt het bandenlabel precies in?

Autonieuws
Wat houdt het bandenlabel precies in?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.