Autonieuws

Alfa 4C gaat voorop in WTCC

De Alfa 4C treedt min of meer in de voetsporen van misschien wel de gaafste WTCC-auto ooit, de Alfa 155 WTCC. Want als het nieuwe seizoen van de FIA World Touring Car Championship vanaf 12 april aanstaande van start gaat, rijdt de 4C voorop in de stoet, voordat het echt serieus mis dreigt te gaan.

De eerste WTCC-race wordt in Marokko verreden, en zoals het reglement het voorschrijft is het evenement opgedeeld in twee races. De eerste met een zogenaamde rollende start en de tweede met het vertrek vanuit stilstand. Bekende zaken, ook voor de liefhebber. Maar er was nog geen officiële safety car. Tot nu. En het is de Alfa 4C geworden, die onder meer werd gekozen omwille van z’n optreden tijdens het Festival Automobile International in Parijs, waar hij tot mooiste auto van het jaar werd bekroond. En met z'n lichtgewicht structuur en scherpe prestaties past hij ook wel in het plaatje. Met of zonder dak.

Over het WTCC
Om te mogen deelnemen aan het WTCC moeten de teams in bezit zijn van een minstens 1.100 kilogram wegende en via één as aangedreven hatchback of sedan met binnen de lijntjes kleurende afmetingen. Ook is het verplicht dat de krachtbron een geblazen 1.6 liter is, gekoppeld aan een sequentiële 6-bak, met een door de bank genomen vermogen van 380 pk.
Voor wie het nog niet wist: tevens moet elke WTCC-racer per se gebaseerd zijn op een automodel dat massaal wordt verkocht, al zitten er ook exemplaren tussen waar wij als Nederlander minder of helemaal niet bekend mee zijn, zoals de Lada Granta en de Citroën C-Elysée. De meeste kennen we gelukkig wel, zoals de Chevrolets Cruze, Honda Civic en Seat Leon, wat het deelnemersveld er een stuk interessanter op maakt.

Gerelateerde artikelen

Alfa 4C zet zware jongens in hun hemd op de Ring

Autonieuws
Alfa 4C zet zware jongens in hun hemd op de Ring
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

Zo wordt een Alfa Romeo 4C gemaakt!

Autonieuws
Zo wordt een Alfa Romeo 4C gemaakt!
> Artikel lezen

Alfa 4C schakelt een tandje bij

Lifestyle & design
Alfa 4C schakelt een tandje bij
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.